Community discussions

 
davidreaton
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Thu Oct 02, 2014 12:21 am

Another ROS upgrade, Another bricked hAP ac

Wed Mar 13, 2019 6:56 pm

I just upgraded several Mikrotik products (951G, 3011, CCR1016-12G and hAP ac) to ROS 6.44. As has happened several times in the past, one of the hAP acs bricked and went into the 'boot loop' many of us have seen. I went to Netinstall to bring this unit back to life, with MANY failed attempts. Finally, I inserted a gigabit switch between the PC and the hAP ac, and got Netinstall to work. In the past I've recovered 6 of this model with Netinstall, and had to RMA three others that were too far gone. No problems at all with any other Mikrotik models.

Has anyone else had this problem with the hAP ac units? Does this unit have some hardware design issues? Since I use these exclusively as APs, I don't think I'll buy any more of these in the future. I'll go with the newer cAP ac line.
 
neutronlaser
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 193
Joined: Thu Jan 18, 2018 5:18 pm

Re: Another ROS upgrade, Another bricked hAP ac

Wed Mar 13, 2019 8:56 pm

Mine keeps losing all its wireless interfaces on reboot and I have to do factory reset.
 
deanMKD1
Member
Member
Posts: 345
Joined: Fri Dec 12, 2014 12:06 am
Location: Macedonia
Contact:

Re: Another ROS upgrade, Another bricked hAP ac

Thu Mar 14, 2019 12:58 am

I upgraded mine hAP AC2 without any problem ..
 
User avatar
vecernik87
Long time Member
Long time Member
Posts: 640
Joined: Fri Nov 10, 2017 8:19 am

Re: Another ROS upgrade, Another bricked hAP ac

Thu Mar 14, 2019 7:53 am

Mine keeps losing all its wireless interfaces on reboot and I have to do factory reset.
I noticed similar behavior on hAP ac^2 and according to support, it was caused by graphing enabled -> try to disable graphing on your wifi interfaces and give it try again :) maybe it won't disappear after reboot.
 
eddieb
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 126
Joined: Thu Aug 28, 2014 10:53 am
Location: Netherlands

Re: Another ROS upgrade, Another bricked hAP ac

Thu Mar 14, 2019 8:06 am

I have 10 hAP AC (RB962). Updating to every stable update for the last 2 years, never had any problems.
Running 6.45.1 (stable) on :
CCR1009-8G-1S (2x ipsec/l2tp site-to-site, ipsec/l2tp roadwarrior, dhcpd, dns), CRS125-24G-1S, RB1100, RB962UiGS-5HacT2HnT (10pc), RB931-2nD, RB951, RB750GL ,RB2011UAS-RM, CHR running dude (CHR running in VirtualBox on OSX)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 76 guests