Page 1 of 1

Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 1:18 am
by knight782003
hello every one
i used ccr1009 hotspot but i have one issue users when he idle need to login or refresh connection to open any page to login by cookie i tried to set user profile as follow
but still have same thing any idea !!
name="upspeed" idle-timeout=none status-autorefresh=5m shared-users=5 add-mac-cookie=yes mac-cookie-timeout=1w
rate-limit="5m/6m" address-list="" transparent-proxy=yes open-status-page=always advertise=no
and i have another thing should i restart router board every let's say 9 hours or leave it and if i leave it i ll have any problems?

Re: Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 3:32 am
by 2frogs
keepalive-timeout=10m

Restarting the router will reset all hotspot user data and remove the mac-cookies. Otherwise, there are no issues with restarting or leaving it powered off for length of time.

Re: Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 3:58 am
by knight782003
keepalive-timeout=10m

Restarting the router will reset all hotspot user data and remove the mac-cookies. Otherwise, there are no issues with restarting or leaving it powered off for length of time.
first ..thanks for reply and if i leave it without restart let's say 12 hours it ll effect the performance ?

Re: Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 12:27 pm
by 2frogs
No, I have devices that are powered off daily when not in use. The only issue I have had is them being powered off while updating. This requires the Net Instal tool to recover.

Re: Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 12:33 pm
by knight782003
No, I have devices that are powered off daily when not in use. The only issue I have had is them being powered off while updating. This requires the Net Instal tool to recover.
the issue here that no way to power off the mikrotik cuz have clients work every hour so i ask there's a problem to leave it or should i restart it ?? my network for guest in a hotel got what i mean
and my range is 10.0.0.0/22 i wanna increase it can i ?

Re: Hotpot users

Posted: Tue Mar 26, 2019 6:25 pm
by 2frogs
Sorry, I misunderstood! There is no performance issues with leaving the device powered on. Some changes are better facilitated with restart. Changing the IP scope is one of them. But RouterOS boots fast, less than a minute even while upgrading firmware.

And yes you can change IP to /16 if not already in use in your network.

Re: Hotpot users

Posted: Wed Mar 27, 2019 12:02 am
by knight782003
Sorry, I misunderstood! There is no performance issues with leaving the device powered on. Some changes are better facilitated with restart. Changing the IP scope is one of them. But RouterOS boots fast, less than a minute even while upgrading firmware.

And yes you can change IP to /16 if not already in use in your network.
appropriate your help thanks
last this if i change to 16 i have to remove dhcp and recreate it again with new pool /16
?

Re: Hotpot users

Posted: Wed Mar 27, 2019 4:47 am
by 2frogs
No need to remove dhcp, but you will need to change:
ip/address
ip/pool
ip/dhcp-server/network

And any firewall, nat or mangle rules rules...