Community discussions

 
eastonhe
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Thu Apr 11, 2019 5:08 pm

RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Thu Apr 11, 2019 5:25 pm

last working verson:
6.43.12

I have serval device both have the same issue:rb750gr3 rb450gx4 x86
After update RouterOS to 6.44,pppoe client is having a tx drops issue,it happends every 1 minute and drops 2 packets regulary.
When I down grade to 6.43.12 everything is ok and no tx drop issues.
So I'm wondering what is wrong with my router? Config issue or RouterOS issue?
Image
 
alexmatv325
just joined
Posts: 2
Joined: Mon Apr 15, 2019 1:12 pm
Location: Russia, Moscow

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Mon Apr 15, 2019 2:08 pm

Same Here on L2TP Connection.
 
dsliesrn
just joined
Posts: 7
Joined: Sun Sep 05, 2010 12:36 pm

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Tue Apr 30, 2019 5:00 pm

Same problem
 
CoMMyz
just joined
Posts: 23
Joined: Fri Dec 04, 2015 10:56 pm

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Wed May 01, 2019 3:19 am

There is also a problem with the 6.44.x branch with Radius and PPPoE - radius timing out after a few days of operation.
This has been reported to Mikrotik with support file via email.
 
sysnotdown
just joined
Posts: 14
Joined: Tue Apr 30, 2019 3:21 pm

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Wed May 01, 2019 11:05 am

also have problem on 5G wifi. it break connection for a short time especially on first connection!
 
User avatar
inteq
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 117
Joined: Wed Feb 25, 2015 8:15 pm

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Wed May 01, 2019 11:18 am

Using PPPoE client at home with ROS 6.44.3.
Haven't seen any packet loss.
pppoe.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
Muzaki
newbie
Posts: 43
Joined: Wed May 13, 2009 3:12 pm
Contact:

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Mon May 20, 2019 10:55 am

There is also a problem with the 6.44.x branch with Radius and PPPoE - radius timing out after a few days of operation.
This has been reported to Mikrotik with support file via email.
I had the same problem, but it seems like the problem is on CCR (tile) and not on RB100AH (powerpc)

When a client tries to authenticate, it gets a timeout. Restart solved the problem (somethimes), But then userman didnt respond for a few minutes.
Downgraded CCR's and everything is normal again.
 
Muzaki
newbie
Posts: 43
Joined: Wed May 13, 2009 3:12 pm
Contact:

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Tue Jun 04, 2019 11:50 am

There is also a problem with the 6.44.x branch with Radius and PPPoE - radius timing out after a few days of operation.
This has been reported to Mikrotik with support file via email.
I had the same problem, but it seems like the problem is on CCR (tile) and not on RB100AH (powerpc)

When a client tries to authenticate, it gets a timeout. Restart solved the problem (somethimes), But then userman didnt respond for a few minutes.
Downgraded CCR's and everything is normal again.
After a few days, the same problem occures on PowerPC too
 
ahmad201020
just joined
Posts: 3
Joined: Fri Jul 05, 2019 10:12 pm

Re: RouterOS 6.44.x pppoe client issue

Fri Jul 05, 2019 10:18 pm

/ip neighbor discovery-settings
set discover-interface-list=none

dropped packet is discovery packet

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot], MSN [Bot] and 115 guests