Community discussions

 
manpreet
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Fri May 10, 2019 4:37 pm

Can't get 10gig speed

Fri May 10, 2019 4:41 pm

Hello,
I have installed router os on my lenovo hardware having Intel dual port sfp +.
I am getting bandwidth test speed around 900 mbps both direction.
I have also tested using dual port gigabit network card and bond the port to make 2gig single port by using bonding, still getting 900 mbps speed in bandwidth test.
Router os has no licence key installed yet, i was testing the speed before buying the key.

What will be the issue with the speed ? why it is capped at 900 mbps however it is connected to 10 gig port
 
NetWorker
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Sun Jan 31, 2010 6:55 pm

Re: Can't get 10gig speed

Fri May 10, 2019 5:30 pm

Have you checked that autonegotiation actually went for 10G? Did you try forcing it to 10G? Have you checked CPU load during your bandwith tests?
 
manpreet
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Fri May 10, 2019 4:37 pm

Re: Can't get 10gig speed

Sat May 11, 2019 3:53 pm

Have you checked that autonegotiation actually went for 10G? Did you try forcing it to 10G? Have you checked CPU load during your bandwith tests?

Hello

Disabled autonegotiation solved the issue, now getting max 6.3 gig speed

Thanks
 
NetWorker
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Sun Jan 31, 2010 6:55 pm

Re: Can't get 10gig speed

Tue May 14, 2019 4:11 pm

Awesome. Do check your cabling though. This might be the reason why it's not negotiating 10G and why you're not nearer to the actual 10G mark.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 86 guests