Community discussions

 
secondeye
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jun 11, 2019 8:11 pm

Failover Not Working on Second WAN

Mon Jul 01, 2019 9:51 pm

Hi all,

I created setting for 3 WANs to work on Failover. Switching value of distance for ip routes is done by script. But when distance of gateway 192.168.5.1 is changed to 1, it does not allow my router to connect to internet. I have tried normal ping, it works fine but pining greater packet size returns corrupted and timeout at end. I don't know what is causing issue because gateway 192.168.3.1 and 192.168.4.1 works fine.

Code: Select all

/ip address
add address=192.168.0.1/24 interface=ether5-LAN network=192.168.0.0
add address=192.168.3.114/24 interface=ether1-WAN1 network=192.168.3.0
add address=192.168.4.114/24 interface=ether2-WAN2 network=192.168.4.0
add address=192.168.5.114/24 interface=ether3-WAN3 network=192.168.5.0

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat src-address=192.168.0.0/24
add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1-WAN1
add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether2-WAN2
add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether3-WAN3

/ip route
add distance=1 gateway=192.168.5.1
add distance=2 gateway=192.168.3.1
add distance=2 gateway=192.168.4.1
One thing to mention that behind network 192.168.5.1 there is a tp-link router (connected to mikrotik router with wire) which is ap bridge. That Tp-Link router is getting internet from 4G device using WDS bridge.

I am a newbie to MikroTik even newbie to networking so sorry in advance for asking childish questions.

Waiting for helpful response.

Regards

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 89 guests