Community discussions

 
el berto
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 196
Joined: Wed Sep 26, 2007 10:53 am

Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 10:37 am

Hi to all,
ROs 6.19, RB433AH

I usually login through winbox, but suddenly "authentication failed".
Username and password saved in winbox, so I suppose an hack.
I login through webfig (same user) and I can logon.
Under "resources" I can read "bad blocks" = 0.1%.
Could be this?
Should I change RB before it will crash completely?
Thanks.
 
R1CH
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 884
Joined: Sun Oct 01, 2006 11:44 pm

Re: Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 12:15 pm

6.19 is very old and the device is likely hacked, you should netinstall a secure version.
 
User avatar
Lifz
newbie
Posts: 39
Joined: Tue Feb 26, 2013 1:05 pm

Re: Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 12:27 pm

Upgrade your device to latest stable or long-term RouterOS version, Winbox should be upgraded too.
 
el berto
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 196
Joined: Wed Sep 26, 2007 10:53 am

Re: Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 12:53 pm

Absolutely no way problem could be created by bad blocks?
 
User avatar
Lifz
newbie
Posts: 39
Joined: Tue Feb 26, 2013 1:05 pm

Re: Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 1:27 pm

According to the manufacturer of NAND chips, up to 5 blocks can be bad when NAND is manufactured, and up to 80 bad blocks could develop during operation, but it will not disturb the operation of your router, because complex workaround mechanisms are in place, that will copy the data to another block and attempt to fix the bad block.

https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:R ... bad_blocks
 
User avatar
victorsoares
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 97
Joined: Thu Feb 15, 2018 6:29 pm
Location: Ubatuba, São Paulo - Brazil
Contact:

Re: Winbox login: authentication failed, maybe due to bad blocks?

Thu Aug 01, 2019 4:17 pm

My guess is that your Winbox version is too recent to authenticate on 3.19. As the colleagues said, upgrading your ROS should be the first step, but just to login you should be fine with an older version of Winbox.
MTCNA MTCRE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 96 guests