Community discussions

 
MichaelITC
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Fri Aug 09, 2019 3:47 pm

ISP VLAN

Fri Aug 09, 2019 3:55 pm

Hi all,
We have a stacked Avaya core switch that we have created an ISP VLAN on (vlan 999). The port going from the switch to our lab Mikrotik is untagged vlan 999. So on the Mikrotik if I just create vlan 999 and assign it to ether 1, the traffic should pass is this correct? We have an RB2011UiAS-RM running 6.44.
Thanks,
 
Sob
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4411
Joined: Mon Apr 20, 2009 9:11 pm

Re: ISP VLAN

Fri Aug 09, 2019 6:01 pm

If it's going to you untagged, it will be directly on interface, no need to create any VLAN.
People who quote full posts should be spanked with ethernet cable. Some exceptions for multi-topic threads may apply.
 
User avatar
ingdaka
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 134
Joined: Thu Aug 30, 2012 3:06 pm
Location: Albania
Contact:

Re: ISP VLAN

Sat Aug 10, 2019 10:57 pm

If Switchport is Access VLAN Untaged configurations to Mikrotik should configure directly in interface, no VLAN need!
If switchport is Trunk with allowed VLAN (Tagged VLAN), you can config VLAN in Mikrotik!
Ilir Daka
Electronic & Network Engineer
E-mail: ilirdaka@live.com
Mob: +355692982151
WhatsApp: +355692982151
Mikrotik Official Consultant
CCNA | Fortinet NSE3 | MTCRE | MTCSE
 
JJT211
just joined
Posts: 3
Joined: Sun Apr 28, 2019 9:01 pm

Re: ISP VLAN

Tue Aug 13, 2019 9:22 am

Yea, im thinking of doing something very similar. I believe if both ends are configured as untagged ports, you are good to go. Just plug and play

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 62 guests