Community discussions

 
roe1974
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Dec 31, 2018 2:14 pm

LtAP SIM change ... and APN change ?!?!?

Sat Aug 17, 2019 4:03 pm

Hi
I use this script for failover and change beetween the two SIM Cards:

https://github.com/strobil/ltap-mini-du ... Script.rsc

But now i have two SIM cards with differnet APNs ... how i can change the APN after SIM change ?
this comand works basically....

/interface lte set [find] apn-profiles=profile1

But only when the LTE Modem is "up" after SIM change ... takes about 30 seconds....
How can i do this within the script `?

thx for help
Richard
 
micaelhenriques
just joined
Posts: 5
Joined: Thu Feb 28, 2019 2:10 pm

Re: LtAP SIM change ... and APN change ?!?!?

Wed Aug 28, 2019 7:41 pm

Hey,

I just added this on your code, and works....

:if ($simSlot="down") do={
:log info message="Switching to \"up\" sim slot (Operator1)"
/interface lte set [find] apn-profile=apn1
/system routerboard sim set sim-slot=up

} else={
:log info message="Switching to \"down\" sim slot (Operator2)"
/interface lte set [find] apn-profile=apn2
/system routerboard sim set sim-slot=down
 
roe1974
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Dec 31, 2018 2:14 pm

Re: LtAP SIM change ... and APN change ?!?!?

Mon Sep 02, 2019 5:42 pm

thx !
 
User avatar
SiB
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 172
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: LtAP SIM change ... and APN change ?!?!?

Mon Sep 02, 2019 5:47 pm

MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL | WebChat: Tokonda
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 80 guests