Community discussions

 
lpt2007
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 67
Joined: Wed Jul 23, 2014 4:08 pm

configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 3:56 pm

Hi,

It is possible to transfer configuration from crs125 to crs326?
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1179
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 4:37 pm

/export the existing configuration to a file, edit it if needed, then apply it to the new device.
Read this: RouterOS Configuration Management.

PS. If you have anything configured in the /switch menu on CRS125, you will not be able to transfer that to CRS326 automatically. Instead, you will have to build an equivalent configuration using hw-offloaded bridges manually.
 
lpt2007
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 67
Joined: Wed Jul 23, 2014 4:08 pm

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 4:57 pm

Thx for answer.

Then probably is best to program from scratch to keep out of trouble :D ?
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2421
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 6:00 pm

With the CRS326, do not use multiple bridges if you are configuring VLAN. Otherwise you lose Hardware Offload which will cause a slow network
 
lpt2007
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 67
Joined: Wed Jul 23, 2014 4:08 pm

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 6:20 pm

With the CRS326, do not use multiple bridges if you are configuring VLAN. Otherwise you lose Hardware Offload which will cause a slow network
Why you said that? I have multiple bridges and VLANs on my CRS125 and everything works fine.
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1179
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 6:48 pm

CRS3xx series devices differ a lot from the rest of CRS series devices. Here are some references to read:

Bridge Hardware Offloading
CRS3xx series switches manual
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2421
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Thu Oct 03, 2019 6:54 pm

If you do this on the CRS 326, hardware offloading no longer works.
All data traffic is then handled by the CPU and then the network speed goes slower.
See this documentation: https://mum.mikrotik.com/presentations/ ... 088509.pdf
 
lpt2007
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 67
Joined: Wed Jul 23, 2014 4:08 pm

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Fri Oct 04, 2019 9:39 am

Thanks for the TIPs.
 
lpt2007
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 67
Joined: Wed Jul 23, 2014 4:08 pm

Re: configuration transfer from crs125 to crs326

Tue Oct 08, 2019 4:36 pm

I configure my CRS326 successfully.

Now I still have one problem. When I watch my IPTV multicast starts spreading all over my connected ports and wifi networks.

I found option under the bridge ports called Unknown multicast flood, and If I deselect this multicast stop spreading.

But I have another problem. I have one wifi network for my home automation wifi devices and If I deselect this option for this wifi network, mDNS service on my wifi HA devices not working.

Can I solve this problem differently?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests