Community discussions

 
User avatar
lio00lio
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Fri May 18, 2012 1:34 pm
Location: Italy

LTE - Huawei E3276s-150

Fri Oct 04, 2019 12:14 pm

Hi,
Il tries to use Huawei E3276s-150 USB LTE modem, but the interface PPP does not go UP.

I follow a precedent topic, but not work correctly.
link: viewtopic.php?t=71055#p718643
[admin@MikroTik] > /system resource usb print 
 # DEVICE VENDOR                                    NAME                                   SPEED                                  
 0 1-0    Linux 3.3.5 ehci_hcd                      RB400 EHCI                             480                                    
 1 1-1    HUAWEI Technology                         HUAWEI Mobile                          480                                    

[admin@MikroTik] > /port print 
Flags: I - inactive 
 #   DEVICE NAME                                              CHANNELS USED-BY                                           BAUD-RATE
 0          usb1                                                     2                                                   9600     

[admin@MikroTik] > /interface ppp-client print 
Flags: X - disabled, R - running 
 0 X  name="ppp-out1" max-mtu=1500 max-mru=1500 mrru=disabled port=usb1 data-channel=0 info-channel=1 apn="ibox.tim.it" pin="" 
      user="" password="" profile=default phone="" dial-command="ATDT" modem-init="" null-modem=no dial-on-demand=no 
      add-default-route=yes default-route-distance=1 use-peer-dns=yes keepalive-timeout=30 allow=pap,chap,mschap1,mschap2 

[admin@MikroTik] > /system serial-terminal usb1 

[Ctrl-A is the prefix key]

# Press Ctrl+A

[Q - quit connection]      [B - send break]
[A - send Ctrl-A prefix]   [R - autoconfigure rate]

AT
OK

Il tries to follow the guide, but can't connect with the local operator.

someone can help me?
Thanks
 
User avatar
SiB
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 171
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: LTE - Huawei E3276s-150

Thu Oct 10, 2019 4:53 am

You should enable this ppp interface and test the differ "data-channel=0 info-channel=1".
Maybe this "dial-command="ATDT"" is not necessery?

I found that to this E3276 are a firmware files and you can re-firmware it to HiLink means like internal router inside E3276 who give lte1 interface for MikroTik. This is more transparent way.
Repo I use is on: https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... 991w1v12np but the procedure to doit is not easy to just give you a few steps, you must find in your country a proper forum/help.
MTCNA + MTCRE + MTCINE | ~600 users at ~150 RouterBoards in EMEA | Telegram: @SiB_PL | WebChat: Tokonda
WinBox Tip: F6 works as ALT+TAB | Gliffy.com - free network schematic | prnt.sc - free ScreenShot software
 
User avatar
lio00lio
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Fri May 18, 2012 1:34 pm
Location: Italy

Re: LTE - Huawei E3276s-150

Fri Oct 18, 2019 10:56 am

You should enable this ppp interface and test the differ "data-channel=0 info-channel=1".
Maybe this "dial-command="ATDT"" is not necessery?

I found that to this E3276 are a firmware files and you can re-firmware it to HiLink means like internal router inside E3276 who give lte1 interface for MikroTik. This is more transparent way.
Repo I use is on: https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... 991w1v12np but the procedure to doit is not easy to just give you a few steps, you must find in your country a proper forum/help.
Thank for the answer.
I'll try with a different channel but not work.
I won't try to re-firmware the USB modem but how?
have you got some guide?
Thank you

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 7 guests