Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 737
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Hotspot issues with Mac

Fri May 04, 2007 2:40 am

Has anyone had a problem with Mikrotik's Hotspot module and a Mac? It works just fine on several Windows laptops, but Mac laptops just won't show the splash screen.

I have determined that the Mac pulls DHCP and all parameters within it. It cannot browse to 10.1.3.1 (the IP of the hotspot interface) in Safari, nor FireFox or Opera. With XP (including a Mac running XP), IE, Firefox, and Opera it works just fine.

If you browse to the IP, it refers you to the hotspot's DNS, yet still won't work.
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 737
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Tue May 08, 2007 12:35 am

*bump*

I have edited the original post to make it more coherent. I had just pasted mulitple messages from another discussion list.
 
User avatar
mag
Member
Member
Posts: 378
Joined: Thu Jul 01, 2004 12:32 pm
Location: Cologne, NRW, Germany
Contact:

Re: Hotspot issues with Mac

Tue May 08, 2007 11:36 am

Tried it a year ago, can't remember any problems.
May be you could post things like arp-cache, netstat -rn, ping- and traceroute-logs.
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 737
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Tue May 08, 2007 2:27 pm

I'll see about the arp-cache and netstat-rn. I'm guessing you're referring to running these on the Mac. The ping and traceroutes won't work because I wouldn't be able to login to the hotspot, and therefore the hotspot would be blocking ICMP.

Who is online

Users browsing this forum: eworm, jdejansb, JRLL, kingfitz, MSN [Bot], smartnetworks and 121 guests