Community discussions

MUM Europe 2020
 
rty42
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Apr 17, 2019 10:01 pm

Upgrade issues

Fri Feb 14, 2020 4:52 pm

Hi All!

I am receiving "ERROR: file not found" error when trying to check for updates:
[admin@Cerberus] > system resource print 
             uptime: 16w6d5h55m4s
            version: 6.45.6 (stable)
         build-time: Sep/10/2019 09:06:31
   factory-software: 6.43.2
        free-memory: 959.9MiB
       total-memory: 1024.0MiB
                cpu: ARMv7
          cpu-count: 4
      cpu-frequency: 1400MHz
           cpu-load: 0%
     free-hdd-space: 421.0MiB
    total-hdd-space: 512.3MiB
  architecture-name: arm
         board-name: RB4011iGS+5HacQ2HnD
           platform: MikroTik
[admin@Cerberus] > system package update check-for-updates 
            channel: stable
  installed-version: 6.45.6
             status: ERROR: file not found

[admin@Cerberus] > ping download.mikrotik.com
  SEQ HOST                                     SIZE TTL TIME  STATUS             
    0 172.217.22.174                             56  50 64ms 
    1 172.217.22.174                             56  50 47ms 
    2 172.217.22.174                             56  50 44ms 
    sent=3 received=3 packet-loss=0% min-rtt=44ms avg-rtt=51ms max-rtt=64ms 

[admin@Cerberus] >
I have tried updating my other two RouterBoard devices (RBcAPGi-5acD2nD and RBD52G-5HACD2HND-TC), these failed with the same symptoms as well.

Starting the update check from the menu gives the same error.

Where should I look? What could be the problem?
 
mkx
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3745
Joined: Thu Mar 03, 2016 10:23 pm

Re: Upgrade issues

Fri Feb 14, 2020 6:32 pm

Your DNS resolver (and possibly router) had been hijacked. Download.mikrotik.com has IP addresses (2 of them) in 159.148.0.0/16 network.
BR,
Metod
 
rty42
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Apr 17, 2019 10:01 pm

Re: Upgrade issues

Fri Feb 14, 2020 6:45 pm

I see. From my office network it resolves correctly...

Added 8.8.8.8 and 8.8.4.4 before my ISP's DNSs, rebooted and it works snow.

Thank you!

Who is online

Users browsing this forum: imdadali, k6ccc, McSee, robo, SiB, stanelie and 118 guests