Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

BGP Filters

Wed Aug 01, 2007 2:06 am

Hello

I have BGP working to advertise my routes with no filters
It seems to work well.

I need to prepend my AS a few times.

Can someone show me what settings I need filled out in a new filter & what to attach the filter to?

Thanks :-)
 
karyal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Sat Nov 12, 2005 12:09 pm

Re: BGP Filters

Mon Aug 06, 2007 12:03 am

Equis, i don't exactly rember where it is, but you should find somewhere (either in the filters or peer options) a prepend option.. set a value, it will be used as the times your as is prepended into the announced as path (never used it, but i rebemer it was explained somewhere)..
Bye,
Ricky
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

Re: BGP Filters

Mon Aug 06, 2007 2:40 am

Thanks

Yep, I see prepend under filters

Problem is I don't knwo how to/what values need to be in a filter and where to attache it too

Thanks

:-)
 
karyal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Sat Nov 12, 2005 12:09 pm

Re: BGP Filters

Mon Aug 06, 2007 10:17 am

Thanks

Yep, I see prepend under filters

Problem is I don't knwo how to/what values need to be in a filter and where to attache it too

Thanks

:-)
I guess you create an entry in the filters chain with just prepend selected and the value setting the times you want to prepend, and attach it to the output filters.
I never used it, try it, if you're still in trouble i should have at least a collegue that uses it to prepend, i can ask him.
Bye,
Ricky
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

Re: BGP Filters

Mon Aug 06, 2007 11:07 am

Thanks :-)

I will try
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

Re: BGP Filters

Sun Sep 09, 2007 7:47 am

[/quote]

I guess you create an entry in the filters chain with just prepend selected and the value setting the times you want to prepend, and attach it to the output filters.
I never used it, try it, if you're still in trouble i should have at least a collegue that uses it to prepend, i can ask him.
Bye,
Ricky[/quote]

I'm still stuck :-(
I created a filter in for accept and prepen but still does not work.

Any help would be great!
 
karyal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Sat Nov 12, 2005 12:09 pm

Re: BGP Filters

Sun Sep 09, 2007 12:42 pm


I'm still stuck :-(
I created a filter in for accept and prepen but still does not work.

Any help would be great!
I started using it myself... so i can help you with a sample config:
On the out filter:
add chain=chain-name invert-match=no action=passthrough set-bgp-prepend=6 \
comment="" disabled=no

this prepend your as 6 times to any prefix you announce.
If you want to prepend on just some prefixes just specify prefix and prefix lenght.
Bye,
Ricky
 
User avatar
Equis
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 888
Joined: Mon Jun 06, 2005 6:48 am

Re: BGP Filters

Sun Sep 09, 2007 12:43 pm

Thanks :-)

Who is online

Users browsing this forum: Bergante, Bing [Bot], bpwl, Google [Bot], joerg0085, petrcz, sparrow and 137 guests