Community discussions

MikroTik App
 
davidw
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 91
Joined: Fri Apr 27, 2007 11:11 pm

Login Page Not Redirecting - Maybe IP Version 6

Tue Aug 21, 2007 1:45 pm

Hi There,

We have several hotspots setup and to date all have been working well.

Lately we have been getting some customers saying that they can not get our login page to appear.

We have worked out that it is a DNS issue because the customer can't ping our dns server.
Our DNS name is called login.hotspot.com.au which is located on 10.5.50.1

When our customer pings login.hotspot.com.au they get an error saying host ping request could not find host.

So when our customer types in http://10.5.50.1/login instead of http://login.hotspot.com.au/login it works.

We have also discovered that these customers are all running IP Version 6. We have tried disabling IP version 6 but it does not work.

Adding the following line to the c:\windows\system32\drivers\etc\host file corrects the problem

10.5.50.1 login.hotspot.com.au

So clearly it is some sort of DNS name resolution problem. I know the hotspot is configured correctly because some of our users are not having any problems at all using the same access point.

Any ideas ?

Cheers
 
ofasa
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 104
Joined: Tue Jul 20, 2004 11:42 pm

Re: Login Page Not Redirecting - Maybe IP Version 6

Tue Aug 21, 2007 8:28 pm

Hi Mikrotik,

I am having the same problem described above except that I can't ping 10.5.50.1. The only solution I have found is to uninstall IPv6; disabling it doesn't fix the problem.

Is there any other solution to this?

Thanks.
 
davidw
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 91
Joined: Fri Apr 27, 2007 11:11 pm

Re: Login Page Not Redirecting - Maybe IP Version 6

Wed Aug 22, 2007 12:43 am

Did you see this post ?

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... pot#p66413

also are you able to ping 10.5.50.1 before you have logged in ?

If not try adding this rule

/ip firewall filter add chain=pre-hs-input protocol=icmp action=accept comment="allow unauthorised users ping" disabled=no

Hope this helps

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], james58899, WildRat and 41 guests