Page 1 of 1

Managing Multiple Units

Posted: Thu Aug 23, 2007 3:52 am
by davidw
Hi,

We have multiple access points and sometimes we need to be able to make the same change to all access points.

This can be very time consuming.

Does anyone know of a faster way to do it ?

Some sort of script program to work over ssh or telnet ?

Cheers

Re: Managing Multiple Units

Posted: Thu Aug 23, 2007 3:31 pm
by sergejs
It is possible to create export file (file with syntax that is matching RouterOS commands),
paste this file and/or import to all the router you need.

Re: Managing Multiple Units

Posted: Fri Aug 24, 2007 2:50 am
by davidw
It is possible to create export file (file with syntax that is matching RouterOS commands),
paste this file and/or import to all the router you need.
Thanks for your suggestion but the part that takes the time is loggin on an off each router via winbox / telnet.

I was hoping someone might have written an app or no of a way we update all units.

Eg. I would like to change the DNS on all 50 access points to 1.1.1.1 etc

Re: Managing Multiple Units

Posted: Fri Aug 24, 2007 8:37 am
by sergejs
As far as I know it is possible to write such script, but it will not be executed at RouterOS and it will not be related to RouterOS, e.g. you may try with expectk or any other, however I could not help you with that.