Community discussions

 
User avatar
t3rm
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 143
Joined: Sat Aug 04, 2007 1:57 pm
Location: Bandung - WJ - Indonesia

I wonder why my ISP DHCP Server wont give my Mikrotik any IP

Wed Aug 29, 2007 7:57 pm

This is happened about a week past.
I'm subscribed with the DSL Cable to my ISP. About a week past, my Mikrotik wont initiated the connection to my ISP DHCP Server. There is mac address lock option in my ISP. So i have to tell them my mac address and they only open listed mac address in their server.

The status of my DHCP Client is only searching ..
Without any ip addresses given. But weirdly, if i change the connection to my notebook running WinXP and modify the mac address just the same as my mikrotik box, it succeed. My ISP give me an IP Address.

I still dont get it, what kind of technique they used to block.
I have tried twice to re-install the mikrotik, but still the same. So i guess this must be my ISP locking.
Definitely and sure..

- Rio.Martin -
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: I wonder why my ISP DHCP Server wont give my Mikrotik any IP

Thu Aug 30, 2007 12:34 pm

Hi I want to know if you have NATed all your traffic to Your ISP
You can do or masquarade or src-nat out interface select the interface to your ISP
 
User avatar
tgrand
Long time Member
Long time Member
Posts: 671
Joined: Mon Aug 21, 2006 2:57 am
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada

Re: I wonder why my ISP DHCP Server wont give my Mikrotik any IP

Thu Aug 30, 2007 3:00 pm

Try setting up your pppoe on a different interface.
ether2 instead of ether1

See if that helps. Be sure to change the MACs.
I saw this with a router board 532, and swapped it with another board and it worked fine.
 
User avatar
t3rm
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 143
Joined: Sat Aug 04, 2007 1:57 pm
Location: Bandung - WJ - Indonesia

Re: I wonder why my ISP DHCP Server wont give my Mikrotik any IP

Fri Aug 31, 2007 9:50 pm

Try setting up your pppoe on a different interface.
ether2 instead of ether1

See if that helps. Be sure to change the MACs.
I saw this with a router board 532, and swapped it with another board and it worked fine.

Done it already.
Wont do any good also. The same problem exists. Even changing mac address, wont do any good also.
So i guess this must be from the ISP side. I dunno the packets sent by mikrotik to DHCP. The fact is when i 'm using WindowsXP, it works.
Both WindowsXP and Mikrotik have the same mac address. Because my ISP doing mac address locking, so i have to use the same mac address to connect.
 
User avatar
jorj
Member
Member
Posts: 398
Joined: Mon Mar 12, 2007 4:34 pm
Location: /dev/null

Re: I wonder why my ISP DHCP Server wont give my Mikrotik any IP

Fri Aug 31, 2007 11:31 pm

Check the interface if it passes any traffic, by connecting something else. ( for example, put a cheap router to be dhcp server, conect it to the mt public interface, and see if your mt gets an ip.... )
If PC, change the network card, see what happens.
I had some a few time ago, just won't pass any tcp traffic. See neigbours mac, just won't ping. No firewall on it. Changed the card, works like dream.
Since then, i only use intel and 3 com. Just saves my time.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 118 guests