Community discussions

 
miahac
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

pppoe dropping - reconnection problem

Mon Sep 24, 2007 5:32 pm

I have several PPPoE connected via LAN. No wireless at all. About 1-2 x per week I get a call from one of them that their service is down. I look at the interface list and always see pppoe-0 connected along with all the normal connections like pppoe-customername. I kick the pppoe-0 and it reconnects correctly as pppoe-customername2.

This is in the log at about the time they arrive at work.
08:35:49 pppoe,info PPPoE connection established from 00:16:B6:ED:2B:EE 
08:35:49 pppoe,info PPPoE connection from 00:16:B6:ED:2B:EE was already    active - closing previous one 
08:35:49 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: terminating... - disconnected 
08:35:49 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: disconnected 
and here is the log of me resetting the connection.
09:15:36 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: terminating... - administrator request 
09:15:36 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: disabled 
09:15:36 pppoe,info PPPoE connection established from 00:16:B6:ED:2B:EE 
09:15:36 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: waiting for call... 
09:15:36 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: authenticated 
09:15:37 pppoe,ppp,info <pppoe-0>: connected 
09:15:37 pppoe,ppp,info,account customername2 logged in, 63.xx.125.xx 
The most common client is Linksys BSSF8r but the same thing happens on a couple MT clients.

Does anybody have any ideas as to the cause of this behavior?
 
User avatar
sariao
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 93
Joined: Thu Jul 08, 2004 10:55 am
Location: Saudi Arabia

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Tue Sep 25, 2007 1:05 am

what are you using to manager users account?
by Users Manager or by adding users manually in the PPP secrets list?
because it seems something related to authentication policy where there MT can not establish new PPPOE for the same user name till the previous session closed, or some one else using your client account.

Regards.
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Tue Sep 25, 2007 4:31 pm

All the pppoe accounts are manual secrets. I do have some hotspot accounts on the same box that connect to a mt user manager.
 
miahac
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 513
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:04 pm
Location: Wichita, KS
Contact:

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Wed Sep 26, 2007 4:34 pm

could this have anything to do with mtu?
 
JR
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 121
Joined: Tue Nov 08, 2005 3:27 am

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Thu Sep 27, 2007 7:47 pm

I has similar problems before, pppoe client will even get disconnected randomly.
I changed the ether card and all is well,
mtu=1480 on pppoe-server.
You may set ether speed to 10Mbps also.
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Fri Sep 28, 2007 7:41 pm

Try this Setup
#
/ interface pppoe-server server 
add service-name="" interface=eth1-Clients max-mtu=1480 max-mru=1480 authentication=mschap1,mschap2 keepalive-timeout=15 one-session-per-host=yes \
    max-sessions=0 default-profile=default disabled=no 
keepalive-timeout what is your Value ?
I think You have not Set keepalive-timeout Value :)
 
beni1
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Sep 03, 2012 10:36 pm

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Mon Sep 03, 2012 10:40 pm

uncheck one session per host
 
soamz
Member
Member
Posts: 429
Joined: Thu Mar 19, 2015 7:19 am

Re: pppoe dropping - reconnection problem

Tue Jun 07, 2016 5:51 am

In forums, everyone asks to keep MTU as 1480 and MRU as 1600 and keep one session per host unchecked.

But in my case, its MTU 1492 and MRU is 1492 and MRU blank and keep one session checked too.


Does that affect ?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 138 guests