Community discussions

 
User avatar
kolorasta
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 299
Joined: Sun Jun 25, 2006 11:55 pm
Location: Argentina

Block some websites by URL

Wed Oct 24, 2007 8:07 am

hi, i have read this article
http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_Bl ... sing_Proxy
i have a RB150 and i want to block some websites to some clients by URL (allowing *wildcards*)
but i don't want to use webcache, because it's a RB150.

how can i do it? is the article above suitable for me?
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Re: Block some websites by URL

Thu Oct 25, 2007 1:24 am

Try OpenDNS

http://www.opendns.com

It's free, and allows you to register your subnets so that you can filter URLs, and more... pretty neat, no extensive configuration just setup your DNS cache or client computers to point to their DNS servers.

Although if you're users are smart enough they could just bypass the cache by specifying different caching servers on their client... The work around to this would be to block all DNS traffic unless it goes to your DNS cache (or OpenDNS's cache depending on how your network is configured).
William Burnett
Network Engineer
 
User avatar
kolorasta
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 299
Joined: Sun Jun 25, 2006 11:55 pm
Location: Argentina

Re: Block some websites by URL

Thu Oct 25, 2007 6:06 am

nice suggestion... i will try it at school.

but it don't solve my problem... i have a company that want some computers only to access certain websites. other computers to have full access to the web.
i will install a RB150.
the person that will add and remove websites from the mikrotik doesn't know anything about computers jajaaa and i don't want to teach how to obtain the ip associated to a website and allow it in the firewall, etc, etc, etc....
i want something more easy, like use domain names instead of ips
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24271
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Block some websites by URL

Thu Oct 25, 2007 2:47 pm

set max cache size to zero and you will be able to use the access list on RB150:
http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/ip/proxy.php
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
kolorasta
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 299
Joined: Sun Jun 25, 2006 11:55 pm
Location: Argentina

Re: Block some websites by URL

Thu Oct 25, 2007 3:56 pm

that's the workaround!!!
thanks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 100 guests