Page 1 of 1

Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Mon Oct 29, 2007 1:39 pm
by kvan64
I found this link from wiki.mikrotik
http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_ma ... _web_proxy
This command line is not recognised:
[admin@MikroTik] ip web-proxy set enabled=yes port=8080 transparent-proxy=yes

What DNS do I have to specify for DNS server?
What are the risks in just setting up the transparent web proxy without any firewall filter/nat?
Also on the status tab in winbox, it appears that RAM cache used is 0

Re: Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Thu Nov 01, 2007 4:37 pm
by conficere
try
ip proxy set enabled=yes port=8080 transparent-proxy=yes

I setup my external DNS Server.

Re: Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Fri Nov 02, 2007 12:45 pm
by kvan64
it just does not accept the syntax "transparent-proxy" :(

Re: Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Wed Dec 19, 2007 11:22 pm
by Chofex
Did you enable the package? (System -> Packages -> web-proxy )
Are you trying to use it in a PC or in a Routerboard? As far as I know, It won't work in a routerboard...

Re: Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Thu Dec 20, 2007 12:49 am
by kvan64
yes, enabled and in PC x86 system

Re: Transparent Web Proxy setting - need help!

Posted: Thu Dec 20, 2007 3:09 am
by Chofex
OK, if you use winbox, open the IP menu, do you see "Web-Proxy" at the end of it?
If you see it, open it, and select "Settings", you should see in it "transparent-proxy" to the right of a check box. Just check it!