Community discussions

 
michalkos
newbie
Topic Author
Posts: 49
Joined: Sun Jun 11, 2006 11:33 pm

VPN problem 3.0rc10

Sat Nov 10, 2007 1:04 am

Problem with L2TP, PPTP connection is not resolved.

Som my l2tp connection doesn't connect to other mikrotik 2.9.xx and 3.0rcxx versions !
When I change L2TP server settings on 3.0rc10 I lose some static VPN interface in PPP !!!
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Sat Nov 10, 2007 6:51 am

i have this too - rc9, havent tried rc10 yet. some of my 3.0rc9 works, some don't - can't figure it out. I've emailed supouts and a description to support two days ago - havent heard back yet... will update you when i do.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
User avatar
andrewluck
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 702
Joined: Fri May 28, 2004 9:05 pm
Location: Norfolk, UK

Re: VPN problem 3.0rc10

Sat Nov 10, 2007 1:33 pm

I have similar problems. I have an L2TP server setup that I'm using with the MS L2TP VPN client.

First connection is fine. Then, when the client disconnects the L2TP server is deleted.

I have to reboot the router and add the connection back in. Then I can connect once and the cycle is repeated.

Regards

Andrew

Edit: Version is rc10
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Sat Nov 10, 2007 6:39 pm

the problem i mention is with 3.0rc9 l2tp client, and 2.9.4x l2tp-server.

Sam
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
User avatar
karo84
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 194
Joined: Fri Aug 17, 2007 9:06 am

Re: VPN problem 3.0rc10

Sun Nov 11, 2007 1:11 am

I am Having the same Problem and on My routers
Some VPN connection could not be established to other V 2.9.4x Routers
Fix It Please

Thanks
Karapet Aznavuryan
 
csickles
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1257
Joined: Fri May 28, 2004 8:46 pm
Location: Phoenix, AZ
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Sun Nov 11, 2007 3:51 am

I use IPSec tunnels between two locations tying 3 networks together.
I had 4 Sites.

I have learned over the years NOT to mix RouterOS versions on "Tied" sites.

When I upgrade ONE router, I upgrade them ALL.

I have tried to upgrade "independantly", it usualy does not work dependably.
Things that make you go "Hmmmmmmmm"...

Craig
 
User avatar
andrewluck
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 702
Joined: Fri May 28, 2004 9:05 pm
Location: Norfolk, UK

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 14, 2007 8:48 pm

Looks like I've sorted my problem. I was defining a static L2TP entry but the system was detecting it as dynamic and deleting it when the connection ended. Letting the system do it all fixes the problem.

Regards

Andrew
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 14, 2007 10:34 pm

i think there are more problems than that though ...

12:40:30 l2tp,ppp,debug,packet l2tp-delmar: rcvd LCP TermReq id=0x2
12:40:30 l2tp,ppp,debug,packet Encryption got out of sync

something won't handshake between certain boxes... i have 3 out of 4 that work, one of the 4 just keeps connecting and disconnecting with the message above. i have other connections to that same vpn endpoint that work fine with rc10, so there is something definately weird going on.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Tue Nov 20, 2007 10:43 pm

disabling the ipv6 package fixed my problem ... i heard back from support and was told to do that.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
michalkos
newbie
Topic Author
Posts: 49
Joined: Sun Jun 11, 2006 11:33 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 21, 2007 12:32 am

Cool, I will test it.
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1683
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Fri Nov 23, 2007 1:02 am

I have problems with RC10 too.

I created a PPTP server to connect it from internet and when it starts to validate user/pwd the connection fails.
I can connect it from the LAN (I made it ok only one time)

I'm not lucky? or this is a bug?

I remember that my pptp interface dissapears from interfaces list when my connection were successful.

Thanks!
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: VPN problem 3.0rc10

Fri Nov 23, 2007 11:48 am

try what changeip wrote - disable ipv6 package
 
User avatar
skillful
Trainer
Trainer
Posts: 557
Joined: Wed Sep 06, 2006 1:42 pm
Location: Abuja, Nigeria
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Fri Nov 23, 2007 11:29 pm

I have same problem as stated by Ibersystems

I tried what changeip suggested but problem persist

I even uninstall the ipv6 package but still no luck.

What do I do next?
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1683
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Mon Nov 26, 2007 11:37 am

Hi,

IPV6 disabled but VPN still not working

: (
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1683
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Tue Nov 27, 2007 8:03 pm

Let's see if RC11 solves this problem : D!
 
michalkos
newbie
Topic Author
Posts: 49
Joined: Sun Jun 11, 2006 11:33 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 28, 2007 12:07 pm

WORKING !!!

RC11 work well. Tkank's.
 
savage
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1213
Joined: Mon Oct 18, 2004 12:07 am
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 28, 2007 2:27 pm

RC11, IPv6 not installed, Out of Sync errors on PPTP presist here... :(

EDIT:
Have a MT Client as a test now connecting to the MT RC11 Server for testing, the MT Client reports:
wrong MS-CHAPv2 response from peer

It disconnects every 60 to 120 seconds :(
Regards,
Chris
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1683
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: VPN problem 3.0rc10

Wed Nov 28, 2007 11:59 pm

I'll try it in 2 days.

Can't test it today or tomorrow, sorry.
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3803
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: VPN problem 3.0rc10

Mon Dec 01, 2008 10:34 pm

This 'Encryption got out of sync' problem with IPv6 package is still broken in 3.13 and 3.16. Anyone using IPv6 package and L2TP you should check to make sure your actually encrypting traffic.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 118 guests