Page 1 of 1

[ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Thu Nov 15, 2007 8:45 pm
by larmaid
1. how to use bandwidth-test in mikrotik tool....?
2. i want to ask what is load-balancing....? i've been searching the internet for load-balancing in mikrotik and i found very diffrent info about load-balancing. is it like this =
a. when router 1 down and then router 2 will take charge (VRRP) or
b. ISP1:256KBPS + ISP2:512KBPS = 768KBPS
need help pliss from forum guru or anyone...?
i'm very noob in load-balancing and i'm sorry if my english is bad :(

thx for advanced

Re: [ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Sat Nov 17, 2007 7:00 am
by larmaid
anyone..?? :(

Re: [ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Sat Nov 17, 2007 5:21 pm
by Chupaka
Bandwidth-test: http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2. ... /btest.php

Load-balancing means using different channels to Internet simultaneously

Re: [ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Sun Nov 18, 2007 7:36 am
by larmaid
euy the bandwidth-test only work for mikrotik :(
chupaka can u be more specific about load balancing, can i do this with load balancing =
ISP1:256KBPS + ISP2:512KBPS = 768KBPS
[/quote]

Re: [ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Sun Nov 18, 2007 1:41 pm
by shielder
1. how to use bandwidth-test in mikrotik tool....?

on winbox try to go to Tool/bandwidth test

2. i want to ask what is load-balancing....? i've been searching the internet for load-balancing in mikrotik and i found very diffrent info about load-balancing. is it like this =
a. when router 1 down and then router 2 will take charge (VRRP) or
b. ISP1:256KBPS + ISP2:512KBPS = 768KBPS

for simple one, use ECMP, gateway check, you can find it in ip/route

Re: [ask]Bandwidth Test & Load Balancing....??

Posted: Sun Nov 18, 2007 3:19 pm
by Chupaka
euy the bandwidth-test only work for mikrotik :(
there's windows client/server in downloads section
a. when router 1 down and then router 2 will take charge (VRRP)
it is failover, not load-balancing