Community discussions

MikroTik App
 
nexgenaccess
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Mon Feb 21, 2005 8:57 pm

Random Static DHCP Leases not bound

Sun Jan 20, 2008 1:59 am

Anyone ever seen this before? I assign all users a Static DHCP lease and enter a rate-limit which creates a simple queue for the user. Some leases are not showing up as bound, but the user is indeed receiving the IP address. The problem is, if the MT does not show the lease as being bound, it does NOT create the dynamic simple queue. I am running 2.9.50. I have seen this in a bridged environment, as well as a routed environment with dhcp relay's. The issue DOES seem more prevalent within the routed environment.

Any help would be greatly appreciated.
 
nexgenaccess
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Mon Feb 21, 2005 8:57 pm

Re: Random Static DHCP Leases not bound

Mon Jan 21, 2008 2:44 pm

No one has ever this before? It's really boggling my mind.
 
nexgenaccess
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Mon Feb 21, 2005 8:57 pm

Re: Random Static DHCP Leases not bound

Tue Jan 22, 2008 6:33 pm

I hate to do the BUMP thing, but hoping someone can help. In addition to the static leases, I also have a pool of non-routeable private IP address that will be assigned in the event of a static DHCP lease error, or the lack of a static DHCP lease. These customers are NOT receiving the private IP address from the pool, they are receiving their actual IP address as setup in the static lease, but they are NOT showing up as bound in the DHCP server, and thus not creating the dynamic simple queue. Hopefully someone from Mikrotik can help me or something.

Who is online

Users browsing this forum: Kindis and 76 guests