Community discussions

MikroTik App
 
ThunderBRZ
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Sun Feb 17, 2008 6:35 pm

Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Tue Mar 04, 2008 9:15 pm

Hi

i have upgrade mu routeros 3.3 to 3.4 (x86) and boot crash.

in prompt show this :
- LOADING SYSTEM LOADING


any help???
 
itsh.net
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 115
Joined: Mon Jan 23, 2006 12:00 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Tue Mar 04, 2008 9:56 pm

My system boots up very slowly (8-10 Min.) since the update from 2.9.50 to V3.2
 
ThunderBRZ
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Sun Feb 17, 2008 6:35 pm

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Tue Mar 04, 2008 10:02 pm

i try new install for it, but no works too !!!!
 
User avatar
gmsmstr
Trainer
Trainer
Posts: 942
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:22 am
Location: St. Louis, MO
Contact:

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 2:40 am

I went from 3.2 to 3.4 without issues. x86 though.
Dennis Burgess, MCTCE, MTCNA, MCTCTE, MTCWE, MTCNIE, A+, N+, MCP, MTCSE Mikrotik Certified Consultant / Trainer
Need Mikrotik Support: http://www.linktechs.net -- Link Technologies, Inc.
-- Author of "Learn RouterOS: Second Edition"
 
User avatar
hulk-bd
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 227
Joined: Mon Sep 03, 2007 7:19 pm
Location: Uttara, Dhaka, Bangladesh

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 6:29 am

I upgrade from 3.3 to 3.4 without issues too. x86 though.
Don't worry, be happy :) .......
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 10:15 am

...i have upgrade mu routeros 3.3 to 3.4 (x86) and boot crash...
any problem with HDD/CF?
--
Best regards,
C. G.

If nothing to say, do not say anything...
All thoughts that have huge effect actually are simple...
 
npbrasil
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Wed Jun 02, 2004 8:50 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 12:03 pm

Hi

i have upgrade mu routeros 3.3 to 3.4 (x86) and boot crash.

in prompt show this :
- LOADING SYSTEM LOADING

any help???
Yes, i have this problem in one of my routers. Core2Duo, CF Card. The router is unusable. In one P4 the upgrade works fine. Mikrotik, help, check this!!
 
npbrasil
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Wed Jun 02, 2004 8:50 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 12:54 pm

Fix: plug the cf card or hdd in other (older) computer, configure ethernet and downgrade to version 3.2 or 3.3. Plug back the cf or hdd to the prior system. And... wait for 3.5
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 1:40 pm

What hardware are you using?
please make the support output file from the routers when it is running fine with v3.3, so we could check what specific configuration or hardware does it have.
If you reinstall fresh v3.4 on that hardware does it boot?
Send that file to support@mikrotik.com
 
npbrasil
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Wed Jun 02, 2004 8:50 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 2:04 pm

I will make and send the supout, but i can't to do fresh install because the router is in production and is remote. It was already a pain bring it to live again, 55 minutes on the phone.
 
User avatar
gmsmstr
Trainer
Trainer
Posts: 942
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:22 am
Location: St. Louis, MO
Contact:

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 4:09 pm

Have a number of x86 PoweRouters with CF, and so far no issues.
Dennis Burgess, MCTCE, MTCNA, MCTCTE, MTCWE, MTCNIE, A+, N+, MCP, MTCSE Mikrotik Certified Consultant / Trainer
Need Mikrotik Support: http://www.linktechs.net -- Link Technologies, Inc.
-- Author of "Learn RouterOS: Second Edition"
 
vdeluca
just joined
Posts: 18
Joined: Sat Jun 03, 2006 3:18 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 6:34 pm

had the same problem after upgrade to 3.4

Platform: Pentium D 3.0
SMP enabled
 
vdeluca
just joined
Posts: 18
Joined: Sat Jun 03, 2006 3:18 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Wed Mar 05, 2008 9:37 pm

As another topic created before, I´ve noticed a problem when upgrading my intel pentium D box from 3.3 to 3.4.

The system freezes on the Loading boot message.
Needed to install 3.3 using iso image to recover. So after I did some tests, but none has successful.

I tried the following steps:

Back on 3.3, disabled the support of multi-cpu
Upgraded to 3.4 again and.. CRASH!
Back on 3.3, I´ve generated the supout attached on this message.

Hoping a fast and positive answer from mikrotik team, cause I use this box as webcaching, and need to upgrade to 3.4 cause the src-address issue on the olders version than this new one.

best regards,

vince

The supout is available at:

http://postman.barretos.com.br/mk/supout.rif
 
gerencia@e-digitales.com
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 106
Joined: Sat Feb 25, 2006 9:01 pm
Location: Sydney Au

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Thu Mar 06, 2008 5:25 am

i have problems after upgrade to ver ppc 3.4,,,my routerboard600 reboots avery 2 or 3 minuts ramdoly,,,
 
User avatar
gmsmstr
Trainer
Trainer
Posts: 942
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:22 am
Location: St. Louis, MO
Contact:

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Thu Mar 06, 2008 6:40 am

I will check a few more units and try it out. Just to make sure !
Dennis Burgess, MCTCE, MTCNA, MCTCTE, MTCWE, MTCNIE, A+, N+, MCP, MTCSE Mikrotik Certified Consultant / Trainer
Need Mikrotik Support: http://www.linktechs.net -- Link Technologies, Inc.
-- Author of "Learn RouterOS: Second Edition"
 
DesertTek
newbie
Posts: 43
Joined: Sun Feb 10, 2008 9:10 am

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

Fri Mar 14, 2008 11:06 pm

We had the same exact problem. And we duplicated it several times on seperate CF and iso installs.

We have 3 powerrouter732. They run an Intel SBC8a820 mainboard with pentium 4 3000 HT, 512GB DDR2, standard 64MB flash. Definately a problem with 3.4, HT, and compact flash. So, question is, where can I get an iso of 3.3 so I can get back in operation?

Who is online

Users browsing this forum: spark888 and 60 guests