Community discussions

MUM Europe 2020
 
boardman
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 260
Joined: Fri May 28, 2004 11:10 pm
Location: Mexico
Contact:

BUG **** RB150 + V3.7 Firmware Upgrade

Tue Apr 29, 2008 6:45 pm

Hi there,


I believe I found a bug in V3.7 for RB150

I Upgraded one RB150 from v3.6 to v3.7 all went fine until I upgraded firmware from 2.12 to 2.13, after initial reboot, the Routerboard 150 became unaccessible, it didn't boot anymore, I tried power cycle it several times without success, (the yellow LED was on constantly), I also tried to netinstall routeros 3.7 with same results, then I pressed the reset button, keep it pressed while power cycle the unit, then release the reset button and then the unit properly boot.

Then I downgrade to V3.6, reboot, unit did not boot up (firmware still v3.7's - 2.13) I did the reset button steps again, now it properly boot, then I downgrade firmware to 2.12 (V3.6's), reboot normally, power cycle unit several times, all of them the unit boot up properly.

Then I upgrade the software to V3.7 again but did NOT upgrade firmware, reboot normal, power cycle several times all of them were OK, after that, just to be sure there was a BUG I upgrade firmware to 2.13(V3.7's), reboot, did not boot again, I did the reset button deal again and downgrade back to V3.6, reboot with reset button pressed, downgrade firmware back to 2.12, reboot now ok, upgrade OS to 3.7.

So finally it ended wit RouterOS version 3.7 but firmware remained 3.6 ... (2.12)

Mtik guys can you please fix this issue.

Best Regards
Jorge Boardman
LaredoNet - Mexico
 
mangust
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 224
Joined: Thu Jun 14, 2007 11:14 am

Re: BUG **** RB150 + V3.7 Firmware Upgrade

Wed Apr 30, 2008 1:57 pm

I believe I found a bug in V3.7 for RB150
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=23184
(RB150 failure after BIOS Upgrade on 3.7)
 
boardman
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 260
Joined: Fri May 28, 2004 11:10 pm
Location: Mexico
Contact:

Re: BUG **** RB150 + V3.7 Firmware Upgrade

Wed Apr 30, 2008 8:49 pm

I believe I found a bug in V3.7 for RB150
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=23184
(RB150 failure after BIOS Upgrade on 3.7)

Thanks...

Jorge
 
boardman
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 260
Joined: Fri May 28, 2004 11:10 pm
Location: Mexico
Contact:

Re: BUG **** RB150 + V3.7 Firmware Upgrade

Wed Apr 30, 2008 8:59 pm

From now on, it is going to be SCARY to upgrade firmware on remote equipment... 50Km away from here and 300' up in the tower.... can't believe this kind of things happening ....
Hard to explain to the boss he need to pay truck ride to remote location and probably tower climbing expenses.... just can't believe it....

This is when this perfectly applies: "If ain't broken --- Don't fix it" .... jesus!!!


Best

Jorge Boardman

Who is online

Users browsing this forum: CZFan, ingdaka, MSN [Bot], nwmurphy, Selbie, SiB and 128 guests