Community discussions

MUM Europe 2020
 
bino
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2004 4:44 pm

5 ghz Ap - Client setup , correction please

Sun Mar 20, 2005 7:19 pm

Dear All.

I Have two RouterBoard Outdoor, with diferent version of RouterOS


Box-1 2.8.26

1 name="athz1" mtu=1500 mac-address=00:01:24:70:54:12 arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR5211 radio-name="000124705412"
mode=ap-bridge ssid="arput02" frequency=5130 band=5ghz scan-list=default-ism rate-set=default supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps
supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007
ack-timeout=dynamic tx-power=default noise-floor-threshold=default periodic-calibration=default burst-time=disabled fast-frames=no dfs-mode=none
antenna-mode=ant-a wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled default-authentication=yes
default-forwarding=yes hide-ssid=no 802.1x-mode=none disconnect-timeout=3s on-fail-retry-time=100ms


Box-2 2.8.23


0 name="internet" mtu=1500 mac-address=00:01:24:70:54:0E arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR5211 radio-name="SA-ARPUT"
mode=station ssid="arput02" frequency=5130 band=5ghz scan-list=default-ism rate-set=default supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps
supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007
ack-timeout=dynamic tx-power=default noise-floor-threshold=default periodic-calibration=default burst-time=disabled fast-frames=no dfs-mode=none
antenna-mode=ant-a wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled default-authentication=yes
default-forwarding=yes hide-ssid=no 802.1x-mode=none disconnect-timeout=3s on-fail-retry-time=100ms

....

Is my configuration OK ?
If so .. why I don't see any connection between the ...
I plug the antenna and both system are in the same room.


And , I tried to update the BOX-2 to 2.8.26.
Upload the new (2.8.26 RouterOS)..
The upload looks fine .. the files was there before I reboot

Reboot, and check the "packages" ... and I found it's still 2.8.23.


Sincerely
-bino-
CERTIFIED CI$CO HATER
 
denialsander
newbie
Posts: 47
Joined: Wed Jun 30, 2004 10:15 pm
Location: Norway

Sun Mar 20, 2005 8:22 pm

Use WDS. You should also check if you have an antenna that support the 5130 frequency.

You can find a "howto" here (both WDS andn EOIP):
http://www.mikrotik.com/docs/ros/2.8/ho ... to.content

PS! You need a bit of distance between your Access Points as well. If you have too strong antennas (eg. more than 6dBi) you will get low/none data throughput if the antennas are too close.
There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 99 guests