Community discussions

MUM Europe 2020
 
R1CH
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 919
Joined: Sun Oct 01, 2006 11:44 pm

Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Sun Jun 22, 2008 12:07 pm

I've heard rumors about upgrading RB532s losing connectivity afterward. I'd like to update to 3.x as it's looking fairly stable now, but the APs are very remote and I cannot risk them going down due to a failed upgrade. All my 3.x upgraded on CPE devices (RB112, RB133c) without problem, but upgrading AP has me nervous...
 
User avatar
jwcn
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1501
Joined: Sun Aug 27, 2006 6:49 am
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Mon Jun 23, 2008 6:04 am

Upgrade to 2.9.51 first and you'll be fine.
 
User avatar
ashish
Long time Member
Long time Member
Posts: 550
Joined: Mon Feb 12, 2007 5:50 am
Location: Virginia, USA.

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Mon Jun 23, 2008 10:42 am

We had 2.9.51 and upgraded to the latest version of OS, We lost the connectivity as the Wlan was disabled after upgrade.

But thank GOD the site was just 10 KM away.
- AP - ASHISH PATEL - 757 309 0236 -
 
User avatar
che
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 94
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:04 pm

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Mon Jun 23, 2008 11:38 am

I'm curious about this topic too. There are few RB532A I would like to move from 2.9.51 to 3.10 and I don't have time to play with my home router to test it.

Ashish, what is 'the latest version'? 3.10?

Anyone else have expirience with this kind of upgrade?
 
User avatar
ashish
Long time Member
Long time Member
Posts: 550
Joined: Mon Feb 12, 2007 5:50 am
Location: Virginia, USA.

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Mon Jun 23, 2008 11:47 am

Nope, I have NOT tried with 3.10, It was 3.4
- AP - ASHISH PATEL - 757 309 0236 -
 
snoozer
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Mon Jun 18, 2007 5:13 pm
Location: Schull, West-Cork, Ireland.

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Mon Jun 23, 2008 2:49 pm

an issue is definitely instability with a daughterboard and radios on the daughterboard. we have a number of those and all attempts with 3.x resulted in frequent reboots. according to MT this was going to be fixed. latest on this now is apparently that they recommend to keep them at 2.9.51. VERY disappointing !!! RB532A without daughterboard seem to work fine. but be aware that a remote downgrade from 3.x to 2.9.x will result in loss of wireless config. that was at least my experience.

regards
Jan
 
User avatar
CommNet2
just joined
Posts: 16
Joined: Thu Jan 17, 2008 7:34 pm
Location: Calgary, AB, Canada
Contact:

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Tue Jun 24, 2008 8:59 pm

but be aware that a remote downgrade from 3.x to 2.9.x will result in loss of wireless config. that was at least my experience.

regards
Jan
That's true.

But if you upgrade the bootloader before upgrading to 3.10 the upgrade seems to go smoothly (add the file into the 'Files' menu, then do a system>>routerboard>>upgrade and a reboot). I'm about to try it on our network and see how it goes.

File for RB500 series: http://www.routerboard.com/files/rb-2.1 ... 4-2.16.fwf
Community Networks Inc.
Rural WISP - 2000+ clients
http://home.efirehose.net/
 
R1CH
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 919
Joined: Sun Oct 01, 2006 11:44 pm

Re: Safe to update RB532A remotely to 3.x?

Wed Jun 25, 2008 5:03 am

I went ahead and updated two remote boards from 2.9.51 to 3.10. Very simple HW setup, just a single XR2, so I figured there was less risk than others may have had. Looking good so far!

Who is online

Users browsing this forum: adam900331, jscar, psannz, Renfrew and 43 guests