Page 1 of 1

do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 9:10 am
by karo84
Hello
How to set cache option not to cache dynamic pages.
I use ROS 3.17
please tell me the way how to configure that setup.


Thanks,
With Regards Karapet Aznavuryan

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:04 am
by normis
http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/3. ... t.php#.5.4

In "Cache Management" set path=*.php" to action=deny - this will make sure those files don't get cached. Or any other extension you can add there

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:21 am
by karo84
Thanks,
Normis, but how to deny caching pages which url contain cgi-bin or ? symbol.

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:22 am
by normis
the same way, use path="*cgi-bin* for example

although, I don't believe they are cached anyway.

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:32 am
by karo84
in that case how to prevent for not being cached such pages?
Yesterday we had a great problem, as there was cached everything, and when we were trying to open any site, my download manager started, like that it was going to download the requested site. After clearing the cache and the reboot it began to work properly, But I am not sure it won't repeat that problem.



Thanks
Regard Karapet Aznavuryan

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:37 am
by NetworkPro
Did you try to clear the browser's cache first?

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 10:47 am
by karo84
Of Course such problem occurred to all my clients.
Sometimes antiviruses told that some Trojans downloaders were trying to be opened.

Re: do not cache dynamic pages

Posted: Wed Jan 21, 2009 11:09 am
by NetworkPro
So this is an infection issue rather than a ROS issue? Could the viruses act as a proxy themselves on the infected machines? I think yes.