Community discussions

MikroTik App
 
ctech4285
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Sat Aug 15, 2009 8:49 pm

ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Sat Aug 15, 2009 9:04 pm

i have set up an hotspot on an rb433 running routeros 3.28.
now when i connect a wireless client and go to http://google.com it brings up 192.168.30.1 (the hotspot ip) and displays the loggin page
after entering the user name and clicking ok the browser just status says "waiting for 192.168.30.1" and nothing happens. when i manually refresh the page it says that i am logged in. also browsing works fine.

i have tryed resetting the html files

any idea where to start looking for the problem?

snezan
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Mon Aug 17, 2009 1:34 pm

Which browser do you use ?
Do you have properly working DNS servers in /ip dns (both server) ?
 
ctech4285
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Sat Aug 15, 2009 8:49 pm

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Mon Aug 17, 2009 9:17 pm

im using firefox

ok when i use open dns as dns servers it does not work, but if i use my gateway dns it works
would it be posible to use open dns and not use the gateways as dns servers? because i have 4 different gateway that are not mine and i cant change the dns on those routers
 
swissiws
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 105
Joined: Sat Apr 04, 2009 12:42 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Wed Aug 19, 2009 4:37 am

Same issue here, using RG450G, hotspot, upgraded from 3.27 due to using HWMP +. Since then, users need to press twice OK button until getting redirected to page. Log file tells , user already authenticated.

All was working fine on v3.27! Bug? Again, I have not made any changes on hotspot setup since upgrade to 3.28, only HWMP settings have been amended.





Cheers
 
ctech4285
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Sat Aug 15, 2009 8:49 pm

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Wed Aug 19, 2009 8:51 pm

now that you mentioned it, the problems started after i upgraded to 3.28 so that might really be a bug...
 
ctech4285
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Sat Aug 15, 2009 8:49 pm

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Aug 20, 2009 3:54 am

i upgraded to version 4.? beta, works like a charm....
 
swissiws
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 105
Joined: Sat Apr 04, 2009 12:42 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Aug 20, 2009 4:54 am

that's not an option for me as it is a live network. Does MT offer a bug fix for that?

Cheers

m
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Aug 20, 2009 9:58 am

You both have default configuration for HotSpot ?
Do you use default login page ?

Please, let us know, so we will start to make the similar configuration. As we are running local HotSpot, but it seems login page there does not brig issues, when you need to refresh or anything else.
 
swissiws
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 105
Joined: Sat Apr 04, 2009 12:42 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Aug 20, 2009 11:12 pm

Yes, default configuration on Hotspot, modified HTML login page, actually only an addtional picture gets loaded, the login page script has not changed.

interesting you are saying that you do not experience the issue...?~

Thanks

m
 
ctech4285
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Sat Aug 15, 2009 8:49 pm

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Fri Aug 21, 2009 2:35 am

compleatet default config +open dns
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Fri Aug 21, 2009 2:47 am

Is it possible that somehow the way OpenDNS doesn't serve NXDOMAINs by default is causing this? Have you tried signing up for an account with OpenDNS and re-enabling NXDOMAINs for that IP address? Does the problem still occur?

Felix
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.
 
User avatar
mikrotikgrrl
just joined
Posts: 18
Joined: Fri Mar 27, 2009 9:59 pm
Location: Oklahoma

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Fri Aug 21, 2009 6:10 am

I'm having the very same problem on a hotspot that I have on a rb433, and I'm also using OpenDNS. However, I have other hotspots that I'm running on RB411's and OpenDNS that are fine. The only difference is that I'm using RouterOS 3.28 on the rb433, and I haven't upgraded the RB411's yet (they are both running 3.11, if memory serves me right).

It's confusing, because when it hangs if you start surfing, you are on your way. But - the average user will be horribly confused. Any suggestions are greatly appreciated!

Darci

PS - I do have a custom login page, but I have tried reverting it to default without any luck.
 
User avatar
mikrotikgrrl
just joined
Posts: 18
Joined: Fri Mar 27, 2009 9:59 pm
Location: Oklahoma

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Fri Aug 21, 2009 5:57 pm

I upgraded my rb433 to RouterOS v4 Beta and it solved the issue.

:)
Darci
 
reinerotto
Member
Member
Posts: 444
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:35 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Tue Sep 15, 2009 5:55 pm

Any update on this bug with Hotspot 3.28 ?
I have the same problem, refere to
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=34922

Bug shows up in IE and firefox. chrome I did not try.
 
reinerotto
Member
Member
Posts: 444
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:35 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Wed Sep 16, 2009 9:57 am

Having same problem - no solution in Forum - so I filed bug report.
 
Abdock
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 261
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:50 pm

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Wed Sep 16, 2009 8:05 pm

I had same problem, finally i reset the box, reconfigured all, and all is working welll after that. For others reset might not be easy !
 
reinerotto
Member
Member
Posts: 444
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:35 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Sep 17, 2009 12:08 am

Interesting ... I did a fresh, clean install of 3.28 on a test-PC, and still have the bug. So, in case you do NOT have the problem, it looks like some speciality in the configuration. May be, you can post your config ?
 
reinerotto
Member
Member
Posts: 444
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:35 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Thu Sep 24, 2009 4:45 pm

Tried a fresh install of 3.30 now. Redirect from login-page still does not work, only after pressing "Refresh" button of browser.
I guess, some problem with my setup.
I first configured the 2 interfaces, installed PPPoE-client, DNS-server, DHCP, NTP-server, NAT and default gateway, so I could access the internet from client directly thru the MT-box without any problem.
Then I installed hotspot. Login-page shows up on browser, but after login it remains in "Waiting for 192.168.1.1" (default gateway, MT-box). Pressing "Refresh" in the browser, and I can acess the web.
Any ideas ?????
Got in touch with MT-support already some time ago, no real help from them. A bit annoying ...

Is there any detailed instruction, how to set up the default hotspot correctly ?
Fortunately, I still have the production hotspot running under 3.23, but want to upgrade.
 
reinerotto
Member
Member
Posts: 444
Joined: Thu Dec 04, 2008 2:35 am

Re: ip hotspot loggin page does not automatically redirect??

Tue Sep 29, 2009 11:30 pm

This story continues in another thread:
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=34922

Stay tuned. Still working on it.

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], DarkNate, Google Adsense [Bot], kocouj1, methizul and 94 guests