Community discussions

MikroTik App
 
GJS
Member
Member
Topic Author
Posts: 418
Joined: Sat May 29, 2004 4:07 pm
Location: London

MT Wireless Newbie Question

Fri Jun 10, 2005 12:41 am

I have just fitted CM9 cards to two RB532 boards runing 2.9RC5. I have never used a wireless interface on MT before.

I have set one MT to AP mode and the other to station mode. I can see the AP from the client using snooper but I cannot seem to associate the client to the AP. The client does not show up in the AP registration table and I cannot ping between MTs (I have assigned each interface an IP address on the same network). I have no antennas connected to the cards but they are 150mm (6") apart on the bench.

Something silly I am doing wrong???

Thanks for any help.
Guy

wispuk.org
A Forum Community for UK WISPs
 
waylockwisp
just joined
Posts: 15
Joined: Tue Nov 09, 2004 3:00 am
Location: Midwest USA

Fri Jun 10, 2005 12:57 am

Try setting the wireless card to AP Bridge mode on the MT and see if that helps.
 
User avatar
tneumann
Member
Member
Posts: 394
Joined: Sat Apr 16, 2005 6:38 pm
Location: Germany

Re: MT Wireless Newbie Question

Fri Jun 10, 2005 12:58 am

I have just fitted CM9 cards to two RB532 boards runing 2.9RC5. [...]
(I have assigned each interface an IP address on the same network).
So you have both wireless interfaces put together in a bridge? Otherwise it won't
make sense to have an address out of the same network on both interfaces.

Can you show us your config ( / export ) ?

--Tom
 
GJS
Member
Member
Topic Author
Posts: 418
Joined: Sat May 29, 2004 4:07 pm
Location: London

Fri Jun 10, 2005 1:22 am

Thanks for your replies.

One MT is set to AP Bridge mode, the other is set to station mode.

Sorry, I did not make myself clear on the setup. Each card is on a seperate RB532/RouterOS router. I am trying to make a wireless connection between the two.

Here is the config of the MT set to AP Bridge mode:


MikroTik RouterOS 2.9rc5 (c) 1999-2005 http://www.mikrotik.com/

[admin@RB500 AP] > export
# jan/01/2000 03:03:45 by RouterOS 2.9rc5
# software id = FB7C-3TT
#
/ interface ethernet
set public name="public" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:04:15:DB arp=proxy-arp \
disable-running-check=yes auto-negotiation=yes full-duplex=yes \
cable-settings=default speed=100Mbps comment="" disabled=no
set ether3 name="ether3" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:04:15:DC arp=enabled \
disable-running-check=yes auto-negotiation=yes full-duplex=yes \
cable-settings=default speed=100Mbps comment="" disabled=yes
/ interface wireless
set wlan1 name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0B:6B:35:83:A2 arp=enabled \
disable-running-check=yes radio-name="This is AP radio name" \
mode=ap-bridge ssid="RB500 AP" area="" frequency-mode=manual-txpower \
country=no_country_set antenna-gain=0 frequency=5805 band=5ghz \
scan-list=default rate-set=default \
supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps \
supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps \
basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 \
ack-timeout=indoors tx-power=17 tx-power-mode=default \
noise-floor-threshold=default periodic-calibration=default \
burst-time=disabled fast-frames=no dfs-mode=none antenna-mode=ant-a \
wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no \
update-stats-interval=disabled default-authentication=no \
default-forwarding=no default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 \
hide-ssid=no security-profile=default disconnect-timeout=3s \
on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both comment="" disabled=no
/ interface wireless nstreme
set wlan1 enable-nstreme=no enable-polling=yes framer-policy=none \
framer-limit=3200
/ interface wireless manual-tx-power-table
set wlan1 manual-tx-powers=1Mbps:17,2Mbps:17,5.5Mbps:17,11Mbps:17,6Mbps:17,9Mb\
ps:17,12Mbps:17,18Mbps:17,24Mbps:17,36Mbps:17,48Mbps:17,54Mbps:17
/ interface wireless security-profiles
set (unknown) name="default" mode=none wpa-unicast-ciphers="" \
wpa-group-ciphers="" pre-shared-key="" static-algo-0=none static-key-0="" \
static-algo-1=none static-key-1="" static-algo-2=none static-key-2="" \
static-algo-3=none static-key-3="" static-transmit-key=key-0 \
static-sta-private-algo=none static-sta-private-key="" \
radius-mac-authentication=no group-key-update=5m
/ interface wireless align
set frame-size=300 active-mode=yes receive-all=no \
filter-mac=00:00:00:00:00:00 ssid-all=no frames-per-second=25
/ interface wireless snooper
set multiple-channels=yes channel-time=200ms receive-errors=no
/ interface wireless sniffer
set multiple-channels=no channel-time=200ms only-headers=no receive-errors=no \
memory-limit=10 file-name="" file-limit=10 streaming-enabled=no \
streaming-server=0.0.0.0 streaming-max-rate=0
/ interface l2tp-server server
set enabled=no max-mtu=1460 max-mru=1460 \
authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 \
default-profile=default-encryption
/ interface pppoe-server server
add service-name="internet" interface=local max-mtu=1480 max-mru=1480 \
authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 keepalive-timeout=10 \
one-session-per-host=yes max-sessions=0 default-profile=default \
disabled=no
/ interface pptp-server server
set enabled=no max-mtu=1460 max-mru=1460 authentication=mschap1,mschap2 \
keepalive-timeout=30 default-profile=default-encryption
/ interface bridge
add name="webbox-bridge" mtu=1500 arp=enabled stp=no priority=32768 \
ageing-time=5m forward-delay=0s garbage-collection-interval=4s \
hello-time=2s max-message-age=20s comment="" disabled=no
/ interface bridge port
set local bridge=none priority=128 path-cost=10
set public bridge=none priority=128 path-cost=10
set ether3 bridge=none priority=128 path-cost=10
set wlan1 bridge=none priority=128 path-cost=10
/ ip hotspot service-port
set ftp ports=21 disabled=no
/ ip hotspot profile
set default name="default" hotspot-address=0.0.0.0 dns-name="" \
html-directory="" rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 smtp-server=0.0.0.0 \
login-by=cookie,http-chap http-cookie-lifetime=3d split-user-domain=no \
use-radius=no
/ ip hotspot user profile
set default name="default" idle-timeout=none keepalive-timeout=2m \
status-autorefresh=1m shared-users=1 transparent-proxy=yes \
open-status-page=always advertise=no
/ ip dhcp-server config
set store-leases-disk=5m
/ ip ipsec proposal
add name="default" auth-algorithms=sha1 enc-algorithms=3des lifetime=30m \
lifebytes=0 pfs-group=modp1024 disabled=no
/ ip service
set telnet port=23 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set ftp port=21 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set www port=800 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set ssh port=22 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set www-ssl port=443 address=0.0.0.0/0 disabled=yes
/ ip upnp
set enabled=no allow-disable-external-interface=yes show-dummy-rule=yes
/ ip arp
/ ip socks
set enabled=no port=1080 connection-idle-timeout=2m max-connections=200
/ ip dns
set primary-dns=212.23.8.1 secondary-dns=212.23.8.6 allow-remote-requests=no \
cache-size=2048KiB cache-max-ttl=1w
/ ip traffic-flow
set enabled=no interfaces=all cache-entries=1k active-flow-timeout=30m \
inactive-flow-timeout=15s
/ ip address
add address=82.70.XXX.11/28 network=82.70.XXX.0 broadcast=82.70.XXX.15 \
interface=public comment="" disabled=no
add address=10.0.53.1/24 network=10.0.53.0 broadcast=10.0.53.255 \
interface=local comment="" disabled=no
add address=10.1.1.1/24 network=10.1.1.0 broadcast=10.1.1.255 interface=wlan1 \
comment="" disabled=no
/ ip accounting
set enabled=no threshold=256
/ ip accounting web-access
set accessible-via-web=no address=0.0.0.0/0
/ ip proxy
set enabled=no port=8080 parent-proxy=0.0.0.0:0 \
maximal-client-connecions=1000 maximal-server-connectons=1000
/ ip neighbor discovery
set local discover=yes
set public discover=yes
set ether3 discover=yes
set webbox-bridge discover=yes
set wlan1 discover=yes
/ ip route
add dst-address=82.70.XXX.5/32 gateway=10.0.53.101 scope=255 target-scope=10 \
comment="" disabled=no
add dst-address=192.168.0.0/24 gateway=10.0.53.101 scope=255 target-scope=10 \
comment="" disabled=no
add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=82.70.XXX.14 scope=255 target-scope=10 \
comment="" disabled=no
/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=public src-address=192.168.53.0/24 \
action=masquerade comment="Masquerade everything???? to public \
interface???" disabled=no
/ ip firewall connection tracking
set enabled=yes tcp-syn-sent-timeout=2m tcp-syn-received-timeout=1m \
tcp-established-timeout=5d tcp-fin-wait-timeout=2m \
tcp-close-wait-timeout=1m tcp-last-ack-timeout=30s \
tcp-time-wait-timeout=2m tcp-close-timeout=10s udp-timeout=30s \
udp-stream-timeout=3m icmp-timeout=30s generic-timeout=10m
/ ip firewall address-list
add list=list address=0.0.0.0 comment="" disabled=yes
/ ip firewall service-port
set ftp ports=21 disabled=no
set tftp ports=69 disabled=no
set irc ports=6667 disabled=no
set h323 disabled=yes
set quake3 disabled=no
set mms disabled=no
set gre disabled=yes
set pptp disabled=yes
/ system routerboard settings
set baud-rate=115200 boot-delay=1s boot-device=nand enter-setup-on=any-key \
cpu-mode=power-save memory-test=no cpu-frequency=266MHz \
boot-protocol=bootp
/ system ntp server
set enabled=no broadcast=no multicast=no manycast=yes
/ system ntp client
set enabled=yes mode=unicast primary-ntp=217.204.76.170 \
secondary-ntp=146.186.218.60
/ system logging
add topics=info prefix="" action=memory disabled=no
add topics=error prefix="" action=memory disabled=no
add topics=warning prefix="" action=memory disabled=no
add topics=critical prefix="" action=echo disabled=no
/ system logging action
set memory name="memory" target=memory memory-lines=100 \
memory-stop-on-full=no
set disk name="disk" target=disk disk-lines=100 disk-stop-on-full=no
set echo name="echo" target=echo
set remote name="remote" target=remote remote=0.0.0.0:514
/ system upgrade mirror
set enabled=no primary-server=0.0.0.0 secondary-server=0.0.0.0 \
check-interval=1d user=""
/ system watchdog
set reboot-on-failure=yes watch-address=none watchdog-timer=yes \
no-ping-delay=5m automatic-supout=yes auto-send-supout=no
/ system console
add port=serial0 term="" disabled=no
/ system identity
set name="RB500 AP"
/ system note
set show-at-login=yes note=""
/ port
set serial0 name="serial0" baud-rate=auto data-bits=8 parity=none stop-bits=1 \
flow-control=hardware
/ ppp profile
set default name="default" use-compression=default use-vj-compression=default \
use-encryption=default only-one=default change-tcp-mss=default comment=""
add name="default-encryption" use-compression=default \
use-vj-compression=default use-encryption=yes only-one=default \
change-tcp-mss=default comment=""
/ ppp aaa
set use-radius=no accounting=yes interim-update=0s
/ queue type
set default name="default" kind=pfifo pfifo-limit=50
set ethernet-default name="ethernet-default" kind=pfifo pfifo-limit=50
set wireless-default name="wireless-default" kind=sfq sfq-perturb=5 \
sfq-allot=1514
set synchronous-default name="synchronous-default" kind=red red-limit=60 \
red-min-threshold=10 red-max-threshold=50 red-burst=20 \
red-avg-packet=1000
set hotspot-default name="hotspot-default" kind=sfq sfq-perturb=5 \
sfq-allot=1514
/ queue simple
add name="queue1" dst-address=0.0.0.0/0 interface=local parent=none \
priority=8 queue=default/default limit-at=0/0 max-limit=128000/512000 \
total-queue=default disabled=no
/ user
add name="admin" group=full address=0.0.0.0/0 comment="system default user" \
disabled=no
/ user group
add name="read" policy=local,telnet,ssh,reboot,read,test,winbox,password,web,!\
ftp,!write,!policy
add name="write" policy=local,telnet,ssh,reboot,read,write,test,winbox,passwor\
d,web,!ftp,!policy
add name="full" policy=local,telnet,ssh,ftp,reboot,read,write,policy,test,winb\
ox,password,web
/ user aaa
set use-radius=no accounting=yes interim-update=0s default-group=read
/ tool graphing
set store-every=5min
/ tool graphing interface
add interface=all allow-address=0.0.0.0/0 store-on-disk=yes disabled=no
/ tool bandwidth-server
set enabled=yes authenticate=yes allocate-udp-ports-from=2000 max-sessions=10
/ tool mac-server ping
set enabled=yes
/ tool e-mail
set server=0.0.0.0 from="<>"
/ tool sniffer
set interface=all only-headers=no memory-limit=10 file-name="" file-limit=10 \
streaming-enabled=no streaming-server=0.0.0.0 filter-stream=yes \
filter-protocol=ip-only filter-address1=0.0.0.0/0:0-65535 \
filter-address2=0.0.0.0/0:0-65535
/ routing ospf
set router-id=0.0.0.0 distribute-default=never redistribute-connected=no \
redistribute-static=no redistribute-rip=no redistribute-bgp=no \
metric-default=1 metric-connected=20 metric-static=20 metric-rip=20 \
metric-bgp=20
/ routing ospf area
set backbone area-id=0.0.0.0 authentication=none prefix-list-import="" \
prefix-list-export="" disabled=no
/ routing bgp
set enabled=no as=1 router-id=0.0.0.0 redistribute-static=no \
redistribute-connected=no redistribute-rip=no redistribute-ospf=no
/ routing rip
set redistribute-static=no redistribute-connected=no redistribute-ospf=no \
redistribute-bgp=no metric-static=1 metric-connected=1 metric-ospf=1 \
metric-bgp=1 update-timer=30s timeout-timer=3m garbage-timer=2m
/ radius incoming
set accept=no port=1700
/ snmp
set enabled=no contact="" location=""
/ snmp community
set public name="public" address=0.0.0.0/0 read-access=yes
[admin@RB500 AP] >




Working on getting the config off the one in station mode now...
Guy

wispuk.org
A Forum Community for UK WISPs
 
GJS
Member
Member
Topic Author
Posts: 418
Joined: Sat May 29, 2004 4:07 pm
Location: London

Fri Jun 10, 2005 1:28 am

Here it is:



MikroTik RouterOS 2.9rc5 (c) 1999-2005 http://www.mikrotik.com/


Terminal vt102 detected, using multiline input mode
[admin@RB500 CPE] > export
# jan/01/2000 03:09:14 by RouterOS 2.9rc5
# software id = WB7C-3TT
#
/ interface ethernet
set ether1 name="ether1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:04:15:CE arp=enabled \
disable-running-check=yes auto-negotiation=yes full-duplex=yes \
cable-settings=default speed=100Mbps comment="" disabled=no
set ether2 name="ether2" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:04:15:CF arp=enabled \
disable-running-check=yes auto-negotiation=yes full-duplex=yes \
cable-settings=default speed=100Mbps comment="" disabled=no
set ether3 name="ether3" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:04:15:D0 arp=enabled \
disable-running-check=yes auto-negotiation=yes full-duplex=yes \
cable-settings=default speed=100Mbps comment="" disabled=yes
/ interface wireless
set wlan1 name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0B:6B:35:77:0B arp=enabled \
disable-running-check=no radio-name="000B6B35770B" mode=station \
ssid="RB500 AP" area="" frequency-mode=manual-txpower \
country=no_country_set antenna-gain=0 frequency=5805 band=5ghz \
scan-list=default rate-set=default \
supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps \
supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps \
basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 \
ack-timeout=indoors tx-power=17 tx-power-mode=default \
noise-floor-threshold=default periodic-calibration=default \
burst-time=disabled fast-frames=no dfs-mode=none antenna-mode=ant-a \
wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no \
update-stats-interval=disabled default-authentication=no \
default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0 \
hide-ssid=no security-profile=default disconnect-timeout=3s \
on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both comment="" disabled=no
/ interface wireless nstreme
set wlan1 enable-nstreme=no enable-polling=yes framer-policy=none \
framer-limit=3200
/ interface wireless manual-tx-power-table
set wlan1 manual-tx-powers=1Mbps:17,2Mbps:17,5.5Mbps:17,11Mbps:17,6Mbps:17,9Mbp\
s:17,12Mbps:17,18Mbps:17,24Mbps:17,36Mbps:17,48Mbps:17,54Mbps:17
/ interface wireless security-profiles
set (unknown) name="default" mode=none wpa-unicast-ciphers="" \
wpa-group-ciphers="" pre-shared-key="" static-algo-0=none static-key-0="" \
static-algo-1=none static-key-1="" static-algo-2=none static-key-2="" \
static-algo-3=none static-key-3="" static-transmit-key=key-0 \
static-sta-private-algo=none static-sta-private-key="" \
radius-mac-authentication=no group-key-update=5m
/ interface wireless align
set frame-size=300 active-mode=no receive-all=yes filter-mac=00:00:00:00:00:00 \
ssid-all=no frames-per-second=25
/ interface wireless connect-list
add interface=wlan1 connect=yes mac-address=00:00:00:00:00:00 ssid="RB500 AP" \
min-signal-strength=-95 area-prefix="" security-profile=default comment="" \
disabled=no
/ interface wireless snooper
set multiple-channels=no channel-time=200ms receive-errors=yes
/ interface wireless sniffer
set multiple-channels=yes channel-time=200ms only-headers=no receive-errors=no \
memory-limit=10 file-name="" file-limit=10 streaming-enabled=no \
streaming-server=0.0.0.0 streaming-max-rate=0
/ interface l2tp-server server
set enabled=no max-mtu=1460 max-mru=1460 \
authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 default-profile=default-encryption
/ interface pptp-server server
set enabled=no max-mtu=1460 max-mru=1460 authentication=mschap1,mschap2 \
keepalive-timeout=30 default-profile=default-encryption
/ interface bridge port
set ether1 bridge=none priority=128 path-cost=10
set ether2 bridge=none priority=128 path-cost=10
set ether3 bridge=none priority=128 path-cost=10
set wlan1 bridge=none priority=128 path-cost=10
/ ip pool
add name="pool1" ranges=192.168.0.101
/ ip hotspot service-port
set ftp ports=21 disabled=no
/ ip hotspot profile
set default name="default" hotspot-address=0.0.0.0 dns-name="" \
html-directory="" rate-limit="" http-proxy=0.0.0.0:0 smtp-server=0.0.0.0 \
login-by=cookie,http-chap http-cookie-lifetime=3d split-user-domain=no \
use-radius=no
/ ip hotspot user profile
set default name="default" idle-timeout=none keepalive-timeout=2m \
status-autorefresh=1m shared-users=1 transparent-proxy=yes \
open-status-page=always advertise=no
/ ip dhcp-client
add interface=ether2 add-default-route=yes use-peer-dns=yes comment="" \
disabled=no
/ ip dhcp-server
add name="server1" interface=ether1 lease-time=1h address-pool=pool1 \
src-address=192.168.0.1 disabled=no
/ ip dhcp-server config
set store-leases-disk=5m
/ ip dhcp-server network
add address=192.168.0.0/24 gateway=192.168.0.1 \
dns-server=212.23.8.1,212.23.8.6 dhcp-option=(unknown) comment=""
/ ip ipsec proposal
add name="default" auth-algorithms=sha1 enc-algorithms=3des lifetime=30m \
lifebytes=0 pfs-group=modp1024 disabled=no
/ ip service
set telnet port=23 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set ftp port=21 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set www port=80 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set ssh port=22 address=0.0.0.0/0 disabled=no
set www-ssl port=443 address=0.0.0.0/0 disabled=yes
/ ip upnp
set enabled=no allow-disable-external-interface=yes show-dummy-rule=yes
/ ip arp
/ ip socks
set enabled=no port=1080 connection-idle-timeout=2m max-connections=200
/ ip dns
set primary-dns=212.23.8.1 secondary-dns=212.23.8.6 allow-remote-requests=no \
cache-size=2048KiB cache-max-ttl=1w
/ ip traffic-flow
set enabled=no interfaces=all cache-entries=1k active-flow-timeout=30m \
inactive-flow-timeout=15s
/ ip address
add address=192.168.0.1/24 network=192.168.0.0 broadcast=192.168.0.255 \
interface=ether1 comment="" disabled=no
add address=10.0.53.101/24 network=10.0.53.0 broadcast=10.0.53.255 \
interface=ether2 comment="" disabled=no
add address=10.1.1.2/24 network=10.1.1.0 broadcast=10.1.1.255 interface=wlan1 \
comment="" disabled=no
/ ip accounting
set enabled=no threshold=256
/ ip accounting web-access
set accessible-via-web=no address=0.0.0.0/0
/ ip proxy
set enabled=no port=8080 parent-proxy=0.0.0.0:0 maximal-client-connecions=1000 \
maximal-server-connectons=1000
/ ip neighbor discovery
set ether1 discover=yes
set ether2 discover=yes
set ether3 discover=yes
set wlan1 discover=yes
/ ip route
add dst-address=82.70.XXX.5/32 gateway=192.168.0.1 scope=255 target-scope=10 \
comment="" disabled=no
add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=10.0.53.1 scope=255 target-scope=10 \
comment="" disabled=no
/ ip firewall connection tracking
set enabled=yes tcp-syn-sent-timeout=2m tcp-syn-received-timeout=1m \
tcp-established-timeout=5d tcp-fin-wait-timeout=2m \
tcp-close-wait-timeout=1m tcp-last-ack-timeout=30s \
tcp-time-wait-timeout=2m tcp-close-timeout=10s udp-timeout=30s \
udp-stream-timeout=3m icmp-timeout=30s generic-timeout=10m
/ ip firewall service-port
set ftp ports=21 disabled=no
set tftp ports=69 disabled=no
set irc ports=6667 disabled=no
set h323 disabled=yes
set quake3 disabled=no
set mms disabled=no
set gre disabled=yes
set pptp disabled=yes
/ system routerboard settings
set baud-rate=115200 boot-delay=1s boot-device=nand enter-setup-on=any-key \
cpu-mode=power-save memory-test=no cpu-frequency=266MHz \
boot-protocol=bootp
/ system ntp server
set enabled=no broadcast=no multicast=no manycast=yes
/ system ntp client
set enabled=yes mode=unicast primary-ntp=217.204.76.170 \
secondary-ntp=146.186.218.60
/ system logging
add topics=info prefix="" action=memory disabled=no
add topics=error prefix="" action=memory disabled=no
add topics=warning prefix="" action=memory disabled=no
add topics=critical prefix="" action=echo disabled=no
/ system logging action
set memory name="memory" target=memory memory-lines=100 memory-stop-on-full=no
set disk name="disk" target=disk disk-lines=100 disk-stop-on-full=no
set echo name="echo" target=echo
set remote name="remote" target=remote remote=0.0.0.0:514
/ system upgrade upgrade-package-source
add address=10.0.53.1 user="admin"
/ system upgrade mirror
set enabled=no primary-server=0.0.0.0 secondary-server=0.0.0.0 \
check-interval=1d user=""
/ system watchdog
set reboot-on-failure=yes watch-address=none watchdog-timer=yes \
no-ping-delay=5m automatic-supout=yes auto-send-supout=no
/ system console
add port=serial0 term="" disabled=no
/ system identity
set name="RB500 CPE"
/ system note
set show-at-login=yes note=""
/ port
set serial0 name="serial0" baud-rate=auto data-bits=8 parity=none stop-bits=1 \
flow-control=hardware
/ ppp profile
set default name="default" use-compression=default use-vj-compression=default \
use-encryption=default only-one=default change-tcp-mss=default comment=""
add name="default-encryption" use-compression=default \
use-vj-compression=default use-encryption=yes only-one=default \
change-tcp-mss=default comment=""
/ ppp aaa
set use-radius=no accounting=yes interim-update=0s
/ queue type
set default name="default" kind=pfifo pfifo-limit=50
set ethernet-default name="ethernet-default" kind=pfifo pfifo-limit=50
set wireless-default name="wireless-default" kind=sfq sfq-perturb=5 \
sfq-allot=1514
set synchronous-default name="synchronous-default" kind=red red-limit=60 \
red-min-threshold=10 red-max-threshold=50 red-burst=20 red-avg-packet=1000
set hotspot-default name="hotspot-default" kind=sfq sfq-perturb=5 \
sfq-allot=1514
/ user
add name="admin" group=full address=0.0.0.0/0 comment="system default user" \
disabled=no
/ user group
add name="read" policy=local,telnet,ssh,reboot,read,test,winbox,password,web,!f\
tp,!write,!policy
add name="write" policy=local,telnet,ssh,reboot,read,write,test,winbox,password\
,web,!ftp,!policy
add name="full" policy=local,telnet,ssh,ftp,reboot,read,write,policy,test,winbo\
x,password,web
/ user aaa
set use-radius=no accounting=yes interim-update=0s default-group=read
/ tool graphing
set store-every=5min
/ tool bandwidth-server
set enabled=yes authenticate=yes allocate-udp-ports-from=2000 max-sessions=10
/ tool mac-server ping
set enabled=yes
/ tool e-mail
set server=0.0.0.0 from="<>"
/ tool sniffer
set interface=all only-headers=no memory-limit=10 file-name="" file-limit=10 \
streaming-enabled=no streaming-server=0.0.0.0 filter-stream=yes \
filter-protocol=ip-only filter-address1=0.0.0.0/0:0-65535 \
filter-address2=0.0.0.0/0:0-65535
/ routing ospf
set router-id=0.0.0.0 distribute-default=never redistribute-connected=no \
redistribute-static=no redistribute-rip=no redistribute-bgp=no \
metric-default=1 metric-connected=20 metric-static=20 metric-rip=20 \
metric-bgp=20
/ routing ospf area
set backbone area-id=0.0.0.0 authentication=none prefix-list-import="" \
prefix-list-export="" disabled=no
/ routing bgp
set enabled=no as=1 router-id=0.0.0.0 redistribute-static=no \
redistribute-connected=no redistribute-rip=no redistribute-ospf=no
/ routing rip
set redistribute-static=no redistribute-connected=no redistribute-ospf=no \
redistribute-bgp=no metric-static=1 metric-connected=1 metric-ospf=1 \
metric-bgp=1 update-timer=30s timeout-timer=3m garbage-timer=2m
/ radius incoming
set accept=no port=1700
/ snmp
set enabled=no contact="" location=""
/ snmp community
set public name="public" address=0.0.0.0/0 read-access=yes
[admin@RB500 CPE] >
Guy

wispuk.org
A Forum Community for UK WISPs
 
GJS
Member
Member
Topic Author
Posts: 418
Joined: Sat May 29, 2004 4:07 pm
Location: London

Fri Jun 10, 2005 4:40 am

OK, seems to be fixed. I changed from 5GHz band to 2.4 and back again now it all seems to be working... :?
Guy

wispuk.org
A Forum Community for UK WISPs

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 151 guests