Community discussions

MikroTik App
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

dhcp server don`t see option 82

Tue Sep 08, 2009 1:17 am

maybe i do something wrong? in Lease agent circuit ID and agent remote id is empty.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Tue Sep 08, 2009 1:23 am

indeed, it's not shown in 'DHCP Lease' windows, but you can see it when you show 'Agent * Id' columns in DHCP Server - Leases tab.

won't write to support, but MT Staff, please keep it in mind - non-critical bug =)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

Re: dhcp server don`t see option 82

Wed Sep 09, 2009 12:10 am

'Agent * Id' columns in DHCP Server - Leases tab - was empty too.
Do i need write switch Ip address in DHCP server on Mikrotik?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Wed Sep 09, 2009 12:25 am

I don't see any 'Agent * Id' columns in your screenshot.

I meant the following:
Clipboard01.gif
If you don't see any - then there's no Option82 ))
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

Re: dhcp server don`t see option 82

Wed Sep 09, 2009 1:14 am

I don't see any 'Agent * Id' columns in your screenshot.

I meant the following:
Clipboard01.gif
If you don't see any - then there's no Option82 ))
i dont see nothing
but from switch go out option 82// i see it via wireshark
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Wed Sep 09, 2009 1:26 am

hm... what version are you using? what switches?
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

Re: dhcp server don`t see option 82

Wed Sep 09, 2009 8:20 pm

4.04b
edge-core 3526
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Thu Sep 10, 2009 12:37 am

did you try v3.x?
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

Re: dhcp server don`t see option 82

Thu Sep 10, 2009 1:44 pm

yes..today.. working on 4.04, on routerboard rb 450
not working on PC-based 4.04

but anyway id is unknow symbol

how to use it for dhcp with option 82? I want to get via dhcp static ip addrss for switchX+portY.
 
jone8880
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:35 am

Re: dhcp server don`t see option 82

Thu Sep 10, 2009 8:28 pm

pc-based working too with some switch tweak

but anyway id is unknow symbol

how to use it for dhcp with option 82? I want to get via dhcp static ip addrss for switchX+portY
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Fri Sep 11, 2009 9:46 pm

what kind of tweak?..
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
smile__2006
newbie
Posts: 26
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:57 pm

Re: dhcp server don`t see option 82

Sun Sep 19, 2010 12:22 pm

how to use it for dhcp with option 82? I want to get via dhcp static ip addrss for switchX+portY
Yes) Who can tell something about this task)
I think, must be ability to create rules on MT`dhcp server....
 
User avatar
omidkosari
Trainer
Trainer
Posts: 633
Joined: Fri Sep 01, 2006 4:18 pm
Location: Iran , Karaj
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Sun Sep 19, 2010 1:34 pm

I hope to have this feature in pppoe too :( http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=42698
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8370
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: dhcp server don`t see option 82

Mon Sep 20, 2010 1:07 pm

how to use it for dhcp with option 82? I want to get via dhcp static ip addrss for switchX+portY
Yes) Who can tell something about this task)
I think, must be ability to create rules on MT`dhcp server....
we're using RADIUS for DHCP - works fine for years
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], mobinsaffarpour, MSN [Bot] and 48 guests