Community discussions

MikroTik App
 
risipetillo
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Tue Feb 03, 2009 7:08 pm

IPOD Touch Doesn't Redirect after login

Sat Oct 24, 2009 4:25 pm

IPOD Touch doesn't redirect after login via Hotspot.

Has anyone experienced this before. I've noticed that for whatever reason the IPOD Touch, and I'm assuming IPhone do not redirect after logging in. Safari on my other MAC's work fine, and redirect after logging in, but not so with the IPOD Touch.

Any assistance would be appreciated if someone has a solution.
 
changeip
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3820
Joined: Fri May 28, 2004 5:22 pm

Re: IPOD Touch Doesn't Redirect after login

Sat Oct 24, 2009 7:13 pm

ive had teh same problem, but dont have an apple device to test with... had reports from users though that they cant use the hotspot.
Colo and Wholesale Bandwidth Available! Sales at SanDiegoBroadband dot com
 
fewi
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 7734
Joined: Tue Aug 11, 2009 3:19 am

Re: IPOD Touch Doesn't Redirect after login

Sat Oct 24, 2009 7:38 pm

We do quite a bit of testing with them - no problems here with iPod Touch, iPod Touch 2G, iPhone 3G and iPhone 3GS (all running the latest firmware) on Hotspots with 3.28, 3.29, 3.30 and 4.1.

Do you mean that you get the login page and enter credentials, but then don't get redirected to anywhere? Check whether your Hotspot Profile has an address pool configured, there's a bug in recent versions that doesn't deal gracefully with redirecting the client "after the IP address changes", though it's supposed to be fixed in very recent RouterOS versions. Try either upgrading or setting the address pool to "none" (which will also turn off Universal NAT - but for me that feature leads to more problems than it's worth, anyway).
 
XTLMeth
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 54
Joined: Mon Sep 07, 2009 7:10 am

Re: IPOD Touch Doesn't Redirect after login

Sun Oct 25, 2009 6:57 am

I had the same thing happen to me. Check your NATs then filter rules. Make sure DNS is getting through. My issue was my NAT was wrong. I could log in but would sit and not do anything after that. I'm writing this from my ipod touch logged into my mtik hotspot. :)

Who is online

Users browsing this forum: nonthawat007, SinTeZ and 69 guests