Community discussions

MikroTik App
 
norpan
newbie
Topic Author
Posts: 35
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:40 pm

VLAN and VRRP

Sat Dec 19, 2009 1:13 pm

Hi!

I've search the forum and found a few posts regarding VRRP with VLAN-interfaces (both success and non-success) but all of them seems to be rather old and none with v4.x.
I've tried it with RB1000 and v4.3 and I get these results:

* With only one VRRP node active I get response from the virtual address

* With two VRRP nodes active both becomes Master and I still get response from the virtual address, this I believe can cause some issues. I haven't yet checked which of the nodes that responds to the ping request, probably both.
Iv'e tried with/without authentication to rule out type-o's in config.

Node 1:
0 RM name="vrrp-MgmtLAN" mtu=1500 mac-address=00:00:5E:00:01:01 arp=enabled
interface=E1-V10-MgmtLAN vrid=1 priority=120 interval=1
preemption-mode=yes authentication=none password="" on-backup=""
on-master=""

Node 2:
0 RM name="vrrp-MgmtLAN" mtu=1500 mac-address=00:00:5E:00:01:01 arp=enabled
interface=E1-V10-MgmtLAN vrid=1 priority=100 interval=1
preemption-mode=yes authentication=none password="" on-backup=""
on-master=""

Anyone got any ideas? Should this even work?

Thanks
 
norpan
newbie
Topic Author
Posts: 35
Joined: Sat Dec 19, 2009 12:40 pm

Re: VLAN and VRRP

Tue Dec 29, 2009 12:05 pm

I got it working, it was the VRRP multicast packets that got stuck in firewall filter.
My mistake. :oops:

Who is online

Users browsing this forum: Anaykh, benc1337, Crazyn8, mikruser, rngelmiguel, ZacharyMak and 108 guests