Community discussions

 
ccr
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 83
Joined: Mon Oct 23, 2006 10:40 pm
Location: Iowa, USA

Ethernet Problem with 450g

Tue Jun 08, 2010 11:20 pm

I am connecting a Lucent® TNT-SL-E100-V-C Ethernet Card to a Routerboard 450g and it will not link up via ethernet. If I connect it to a 493AH it works fine. Is there any difference between the ethernet ports on these two boards? Any one have experience; the link below is for the Lucent card. An ethernet dongle connects from the Lucent card and a straight through cat5 cable goes to the 450g. Have tried multiple 450g. Never had an ethernet probelm with 450g before this.

http://shopping.netsuite.com/s.nl/c.305 ... A/id.32/.f
 
User avatar
roc-noc.com
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 869
Joined: Sun Dec 02, 2007 3:27 am
Location: Rockford, IL USA
Contact:

Re: Ethernet Problem with 450g

Tue Jun 08, 2010 11:27 pm

I am connecting a Lucent® TNT-SL-E100-V-C Ethernet Card to a Routerboard 450g and it will not link up via ethernet. If I connect it to a 493AH it works fine. Is there any difference between the ethernet ports on these two boards? Any one have experience; the link below is for the Lucent card. An ethernet dongle connects from the Lucent card and a straight through cat5 cable goes to the 450g. Have tried multiple 450g. Never had an ethernet probelm with 450g before this.

http://shopping.netsuite.com/s.nl/c.305 ... A/id.32/.f

RB450G is 10/100/1000 while RB493AH is 10/100. The TNT is 10/100 or maybe fixed at 100.

It sounds like the auto-detect is not working. Have you tried forcing the RB450G port to 100?

Tom
-----------------------------------------------
http://www.roc-noc.com
Tom, CCNA, ISP, USA Mikrotik Distributor
888-762-5662
-----------------------------------------------
 
GuJack20
Trainer
Trainer
Posts: 322
Joined: Sat Jun 12, 2004 9:44 pm
Location: Tirana
Contact:

Re: Ethernet Problem with 450g

Tue Jun 08, 2010 11:28 pm

Edit. Tom seems to have beaten me by the second :) :)

The only difference is that the 450G has Gigabit ports and the 433AH doesn't. Have you tried to setup manually the 450g port to 100mbit full duplex??
--Do you remember that guy who gave up? Neither does anybody else!
 
ccr
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 83
Joined: Mon Oct 23, 2006 10:40 pm
Location: Iowa, USA

Re: Ethernet Problem with 450g

Tue Jun 08, 2010 11:50 pm

I have tried going into Winbox and opening up the ethernet port and changing settings in winbox; by unselecting full duplex or auto negotation; or switching to 10M. Is that what you are talking about? Or do I need to go into the command line to do this.
 
GuJack20
Trainer
Trainer
Posts: 322
Joined: Sat Jun 12, 2004 9:44 pm
Location: Tirana
Contact:

Re: Ethernet Problem with 450g

Wed Jun 09, 2010 2:45 pm

You don't need to do it from console, from winbox it should work. If it still don't connect try to put a normal switch in the middle (just to check if it works)
--Do you remember that guy who gave up? Neither does anybody else!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 102 guests