Community discussions

MUM Europe 2020
 
Vaelen
just joined
Topic Author
Posts: 18
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:35 am

Losing connections intermittently

Wed Jun 23, 2010 8:24 am

I'm running 5b3 on an rb532a as a simple gateway router with ipv6 tunneling and devices are losing their connections periodically ending with me rebooting the router (if i'm present) or the problem fixing itself over some time. nothing is apparent in the log and nothing is being echoed to the console, however an "autosupout.rif" is being generated which is why i believe this probkem to be with the router and not something else. Any thoughts?

[root@Barad Dur] > system routerboard pr
routerboard: yes
model: "532A"
serial-number: "114701D2DC19"
current-firmware: "2.18"
upgrade-firmware: "2.18"
[root@Barad Dur] > system package pr
# NAME VERSION
0 system 5.0beta3
1 ppp 5.0beta3
2 dhcp 5.0beta3
3 gps 5.0beta3
4 wireless 5.0beta3
5 ipv6 5.0beta3
6 security 5.0beta3
7 routing 5.0beta3
8 ntp 5.0beta3
9 advanced-tools 5.0beta3
10 routerboard 5.0beta3
Ryan Carter
Network Engineer C4ISR
MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCTCE
CCNA
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8319
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Losing connections intermittently

Wed Jun 23, 2010 7:49 pm

send that autosupout to support@mikrotik.com
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
andryan
newbie
Posts: 33
Joined: Fri Nov 30, 2007 10:33 pm
Location: Jakarta, Indonesia
Contact:

Re: Losing connections intermittently

Fri Jun 25, 2010 5:36 am

ah Vaelen, your issue could be the same as mine..
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... =1#p214633

I have ipv6 settings on my RB1000 and when I use beta3, it will lock up regularly requiring power cycle. hmm, let's see if disabling ipv6 package addresses this issue.
 
Vaelen
just joined
Topic Author
Posts: 18
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:35 am

Re: Losing connections intermittently

Fri Jun 25, 2010 10:21 am

sent in autosupout, waiting for reply. New observations:

either dhcp is going down and when a wireless client connects they can't get an address or it only stops routing to the wireless interface (ubiquiti SR2). Also i can't connect to the router via winbox or ssh and haven't had the chance to connect via serial. I'm waiting for the problem to occur again for more answers/questions

also after it goes down the next time i'll try disabling ipv6 and see what happens
Ryan Carter
Network Engineer C4ISR
MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCTCE
CCNA

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 151 guests