Community discussions

MUM Europe 2020
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to work?

Wed Jun 23, 2010 6:53 pm

Hi there,
I've got a Vodafone sure signal to connect up to my network I've put in all the port forwarding but it still doesn't seem to be working. I've pasted the extract from vodafone's webpage regarding this:
All traffic between the Sure Signal and the Vodafone network, with the exception of the DNS and synchronisation traffic described below, is carried within a VPN tunnel. The VPN is established by the Sure Signal on initial setup and is successfully created if the @ LED on the Sure Signal housing is lit - the LED flashes during VPN setup.

The following firewall rules will be required as a minimum to allow the VPN to be established between the Sure Signal and the Vodafone network. These rules assume a stateful firewall, otherwise connections will be required in both directions. 
Some standard DSL routers may need changes to built in firewalls.
Enterprise or more complicated domestic IP setups may need wider changes which will depend on their environment and is not within the scope of Vodafone support.

Source
Sure Signal

Destination IP Addresses: 
212.183.133.177 
212.183.133.178 
212.183.133.179 
212.183.131.128/26 

Ports and Protocols: 
Port 50 - TCP/IP 
Port 4500 - UDP 
Port 500 – UDP

Please note that in the above list of IP addresses, the notation 212.183.131.128/26 means the complete range of IP addresses between 212.183.131.128 and 212.183.131.191
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8320
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Thu Jun 24, 2010 2:24 am

seems like it don't need port forwarding at all... just simple masquerading
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Thu Jun 24, 2010 8:52 am

I have the rule:
chain=srcnat action=masquerade src-address=192.168.0.0/32 out-interface=eth1

Already in place - but it doesn't seem to pass with that.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8320
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Thu Jun 24, 2010 9:52 am

did you try to sniff that device's traffic?..
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Thu Jun 24, 2010 10:08 am

Not yet. I'll try and get that done today - I didn't have much time yesterday to play with the unit.
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Fri Jun 25, 2010 7:18 pm

here are the results from the packet sniffer: (sorry not sure how to export them)
sniff.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8320
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Fri Jun 25, 2010 7:26 pm

nice, but... what are those addresses? :D
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Fri Jun 25, 2010 7:34 pm

Lol -- very sorry about that - I wasn't thinking what I was doing.

here we go:
sniff.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Fri Jun 25, 2010 8:39 pm

Ok this is strange I just restarted all my VOIP phones and the vodafone unit just started working without any issues?! Any idea why?
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8320
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Fri Jun 25, 2010 9:17 pm

reboot helps frequently :D
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24333
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Vodafone Sure Signal - anyone managed to get this to wor

Mon Jun 28, 2010 11:08 am

"have you tried turning it off, and then on again?" :)

http://en.wikiquote.org/wiki/The_IT_Cro ... _.5B1.1.5D
No answer to your question? How to write posts

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 85 guests