Community discussions

MikroTik App
 
FIPTech
Member
Member
Topic Author
Posts: 470
Joined: Tue Dec 22, 2009 1:53 am

5.0 RC1 SSH crash again

Sat Sep 25, 2010 12:03 pm

I got again a SSH crash with 5.0 RC1 on RB750G.


This seems to produce randomly, after a few hours to a few days of uptime.

I'm using dude to probe the SSH service on this router.


I'm not alone to have this problem. From another thread in the forum :


"Confirm STILL bug in Beta 6 on RB-450G

got scared when I couldn't log into remote site... luckily I have a tunnel that accepted a telnet session. <whew>..."
 
User avatar
MichelePietravalle
Trainer
Trainer
Posts: 99
Joined: Sun Apr 19, 2009 9:03 pm

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Thu Sep 30, 2010 2:08 pm

same problem in rb/600 & RB 411U
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Tue Oct 05, 2010 3:48 pm

so, if you remove probe ssh does not crash?
 
hobbyist
just joined
Posts: 2
Joined: Tue Oct 05, 2010 5:18 pm

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Tue Oct 05, 2010 5:27 pm

I have seen ssh stop working a few times on a rb450g running 5.0 rc1.
This gets it running again:
/ ip service
disable ssh
enable ssh
The time before it fails, it prompts for passphrase, and even with the correct passphrase cut 'n pasted in, it fails. After that, no response on port 22 until I restart. Then ssh login works fine.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Fri Oct 08, 2010 4:04 pm

yes, that disable/enable stops (if working) and starts (if not working) ssh server. If after that it starts to work please make supout.rif file and send it to us, so we can fix the problem.
 
guroth
newbie
Posts: 30
Joined: Mon Jun 26, 2006 9:01 pm

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Tue Oct 19, 2010 8:05 pm

I have recently started having this issue on an x86 machine running 4.7. I upgraded it to 4.11 and ran into the same issue about 4 days later. Rebooting has fixed it, I will try disable/enable the ssh service if it happens again.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Wed Oct 20, 2010 11:34 am

that is completely different issue as it is completely different peace of software (but it does same thing)
 
bdr
Trainer
Trainer
Posts: 32
Joined: Mon May 28, 2007 11:49 pm
Location: Bytom, Poland
Contact:

Re: 5.0 RC1 SSH crash again

Mon Oct 25, 2010 4:19 pm

Hi,

The same on rb333 with 5.0rc1. After some time the ssh server crashes/it's impossible to connect to it.
Disable then enable helps for some time...

regards,
bdr

Who is online

Users browsing this forum: cedie, plango, sindy, vasconeyov and 74 guests