Community discussions

MUM Europe 2020
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Bandwidth Test Tool and RADIUS

Thu Oct 21, 2010 8:30 pm

FYI

The bandwidth test server only seems to look at the local users file for authentication. Is there a way to allow it to query the RADIUS server for auth ?
William Burnett
Network Engineer
 
User avatar
omidkosari
Trainer
Trainer
Posts: 617
Joined: Fri Sep 01, 2006 4:18 pm
Location: Iran , Karaj
Contact:

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Fri Oct 22, 2010 11:23 am

+1
interesting feature
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Fri Oct 22, 2010 2:57 pm

no there is no such possibility to hook up bandwidth-test to authorize against RADIUS. That would require complete rework of named service to add such ability.
 
User avatar
MichelePietravalle
Trainer
Trainer
Posts: 99
Joined: Sun Apr 19, 2009 9:03 pm

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Fri Jan 07, 2011 10:10 am

ok but it's a problem; i have setted-up a centralized auth for some tech and local users are disabled! now i have make a workaround with a user only for bandwidth but its a workaround.... :(
 
Yasir
just joined
Posts: 20
Joined: Sat Apr 21, 2012 4:32 pm

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Wed Oct 23, 2013 11:56 am

Hello,

Just thought to bring the subject alive again , it's been 2 years , and we can certainly say that we are using more and more of the product all over the world , as main/secondary nodes in the network

Adding this feature " Radius Authentication for Bandwidth Test " is necessary now to avoid problems of having to add a simple user just for Btest

Thanks
 
alex1
just joined
Posts: 22
Joined: Sun Jun 04, 2017 9:37 pm

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Fri Jan 12, 2018 4:36 am

Folks,

We hit that issue today and figured out that "Bandwidth Test" tool works ONLY with locally created users which doesn't make any sense!
To those who will be looking for a reason why they're getting the log message like that:
echo: system,error,critical login failure for user XXX via bandwidth-test

no there is no such possibility to hook up bandwidth-test to authorize against RADIUS. That would require complete rework of named service to add such ability.
Janisk, is it really hard to implement? This thread started back in 2010 and it's still not implemented yet. Could you please confirm that it's not fixed yet in any software release and please add it into the roadmap, if possible.


Is there any workaround like custom tool for Bandwidth Test with preconfigured username/password? For example, we can create RO local username on all the device just for Bandwidth Test, then create another custom tool where we would specify those credentials rather than using login/pass configured in the Dude for a device.

Please advise.
 
JimmyNyholm
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 249
Joined: Mon Apr 25, 2016 2:16 am
Location: Sweden

Re: Bandwidth Test Tool and RADIUS

Tue Jan 30, 2018 12:57 am

I Did stumble over this today when I tried to uppgrade my sequrity a couple of notches.

+1000

Please add radius (PAP one time passwords) support to the bandwith testserver as well and only if radius server returns that user has a group that has the access offcourse

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 56 guests