Community discussions

MikroTik App
 
proweb
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Sat Oct 08, 2005 10:04 pm

(REQ)Setting Mikrotik Bandwidth Limiter per each IP address

Tue Oct 11, 2005 6:39 am

hiii guy's...my name is XXX from Indonesia-Jakarta
I was join in this forum Mikrotik
I used Mikrotik version 2.8.6 with 6 level key
In this case, i got a problem to set bandwidth limiting from one ip address.
Sample:
Public : 202.12.232.311
Local : 192.168.0.1

i want to limit, 192.168.0.2 until 192.168.0.20
with each ip limit/maxlimit: 20kbps/512kbps arrange like :
192.168.0.2 bandwith 32 kbps/512kbps
192.168.07 bandwidth 64kbps/512kbps
192.168.0.10 bandwidth 128kbps/512kbps

please give me the way..to do it.
and once again how bout setting MRTG from my server Mikrotik. If i have to download script, please give me the links and how to put it in my server.
Thanks before, i hope we can make friendship more...
Last edited by proweb on Mon Oct 17, 2005 11:44 pm, edited 1 time in total.
 
samooil
just joined
Posts: 2
Joined: Wed Oct 05, 2005 9:55 am

answer

Tue Oct 11, 2005 2:36 pm

queue simple> add name=queue 1 interface=Local target-address=192.168.0.2/32 max-limit=32768/524288

----------------------------------------------------------------------

queue simple> add name=queue 2 interface=Local target-address=192.168.0.7/32 max-limit=65536/524288

----------------------------------------------------------------------

queue simple> add name=queue 3 interface=Local target-address=192.168.0.10/32 max-limit=131072/524288


and for MRTG you can use MT 2.9.1 or 2.9.2
 
proweb
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Sat Oct 08, 2005 10:04 pm

Please let me know how to input subnet for /32

Tue Oct 11, 2005 10:43 pm

queue simple> add name=queue 1 interface=Local target-address=192.168.0.2/32 max-limit=32768/524288

----------------------------------------------------------------------

queue simple> add name=queue 2 interface=Local target-address=192.168.0.7/32 max-limit=65536/524288

----------------------------------------------------------------------

queue simple> add name=queue 3 interface=Local target-address=192.168.0.10/32 max-limit=131072/524288


and for MRTG you can use MT 2.9.1 or 2.9.2
bro, if i used ip address client like :
192.168.0.2
subnet : 255.255.255.0
gateway : 192.168.0.1
DNS : 192.168.0.1
mmhh the scripts it's dosn't work.
i'try to input
queue simple> add name=Master interface=Local target-address=192.168.0.2/24 max-limit=131072/524288

it's fail. mmmhh please let me know if:
192.168.0.2/32 what's for the subnet?
192.168.0.2/29?
Thanks before man.
 
samooil
just joined
Posts: 2
Joined: Wed Oct 05, 2005 9:55 am

reply

Wed Oct 12, 2005 11:14 am

netmask muse be 32 or 255.255.255.255 it refer to one IP address if you use netmask 24 all range of 192.168.100.0 be queue
 
proweb
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Sat Oct 08, 2005 10:04 pm

Re: reply

Wed Oct 12, 2005 9:53 pm

netmask muse be 32 or 255.255.255.255 it refer to one IP address if you use netmask 24 all range of 192.168.100.0 be queue

Thanks Bro...i solve my problem.
Now i have a new one proble.
i have problem with my proxy.
How could to input my transparant proxy, so i if i didn't insert ip proxy in internet explorer. I wanna client can same like me if the web i protect, they can't access that pages. please give me the solve
Just Like this picture
Image
I just want to, give solution if the address is invalid so the http error will make interface my email address as administrator. I used OS MT versi 2.8.6 with 6 level key.

Please give me the rule to input the scripts...

Thanks before...bro.
Last edited by proweb on Mon Oct 17, 2005 11:46 pm, edited 1 time in total.
 
User avatar
larmaid
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 177
Joined: Tue Aug 30, 2005 3:06 pm

Fri Oct 14, 2005 6:02 pm

ip web-proxy>add url="www.xxx.com" action=deny
i like it

Who is online

Users browsing this forum: fusa, Google [Bot], sindy and 102 guests