Community discussions

 
User avatar
SQx
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:31 pm

v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 11:09 am

Hello ,

I have routerboard g450 with v5.1, i have following problem, when i try :
Terminal
-----------------
system routerboard> upgrage
Do you really want upgrade firmware?[y/n]
y
firmware upgraded succesfully, please reboot for changes take effect


After reboot - no effect!
MCP, CCNA, CCNP
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24277
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 11:38 am

does "/system routerboard print" actually show any new routerboot version?
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
SQx
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:31 pm

Re: v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 1:39 pm

please see attach.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MCP, CCNA, CCNP
 
napismizpravu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Sat Apr 09, 2011 1:27 pm
Location: czech

Re: v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 1:41 pm

still can't update RB433UAH ...
[admin@RB433UAH] > /system routerboard print
       routerboard: yes
             model: "433UAH"
     serial-number: "28050195xxFD"
  current-firmware: "2.27"
  upgrade-firmware: "2.29"
[admin@RB433UAH] > system routerboard up
Do you really want to upgrade firmware? [y/n] 
y
firmware upgraded successfully, please reboot for changes to take effect!
[admin@RB433UAH] > /system routerboard print
       routerboard: yes
             model: "433UAH"
     serial-number: "28050195xxFD"
  current-firmware: "2.29"
  upgrade-firmware: "2.29"
[admin@RB433UAH] > 
After the reboot routerboard without effect.
 
ditonet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 841
Joined: Mon Oct 19, 2009 12:52 am
Location: Europe/Poland/Konstancin-Jeziorna
Contact:

Re: v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 1:51 pm

Hi,
 /system routerboard settings 
set force-backup-booter=no
then try to upgrade.

HTH,
Grzegorz | MTCNA, MTCRE, MTCSE | konsultacje MikroTik Warszawa
It is a book about a Spanish guy called Manual. You should read it. - Dilbert
 
napismizpravu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Sat Apr 09, 2011 1:27 pm
Location: czech

Re: v.5.1 release

Sat Apr 09, 2011 2:11 pm

Hi,
 /system routerboard settings 
set force-backup-booter=no
then try to upgrade.

HTH,

Good advice, the update is successful. :D

CPU frequency for the update to the 100 MHz and was followed by the:
system routerboard settings set cpu-frequency=680
USB flash drive is lost, the micro-sd OK, helped the interruption of power supply routerboard.
 
panteraboy
just joined
Posts: 18
Joined: Wed Jan 27, 2010 11:25 pm
Location: Romania

Re: v.5.1 release

Wed Apr 13, 2011 10:56 pm

why can not I access webfig interface?
RB750, RB433AH, RB2011RM
 
dssmiktik
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 732
Joined: Fri Aug 17, 2007 8:42 am

Re: v.5.1 release

Thu Apr 14, 2011 10:03 pm

Webfig broke in v5.1 5.2 should be released to fix this bug.

Mikrotik, what changed in v5.1 webfig that broke it? Is there anywhere we might log this to let users know not to use v5.1?
Doug
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24277
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 4:46 am

v5.2 will be released tomorrow. Sorry about that webfig problem.
No answer to your question? How to write posts
 
adi55
just joined
Posts: 18
Joined: Wed Nov 10, 2010 2:43 pm

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 5:16 am

Hi,
 /system routerboard settings 
set force-backup-booter=no
then try to upgrade.

HTH,

I followed your advice and I upgraded the firmware from 2.28 to 2.29.
But, with the new firmware, I can't log in winbox from MAC address (which I use by default). Actually I can connect only through IP address.
How can I resolve this problem?
Any suggestion?

yours,
 
reverged
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 270
Joined: Thu Nov 12, 2009 8:30 am

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 5:20 am

RE: webfig problem

I'm not sure if this is the same error, but this breaks webfig in FF. It remains stuck at "loading".....

From firebug:
missing ; before statement
http://<ip>/webfig/engine.js
Line 1 
Of course, Line 1 is the entire file....
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24277
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 9:21 am

yes, as stated many times before, we know about this, and v5.2 will be released tomorrow, with the fix for this. of course there are other fixes there too :)
No answer to your question? How to write posts
 
ditonet
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 841
Joined: Mon Oct 19, 2009 12:52 am
Location: Europe/Poland/Konstancin-Jeziorna
Contact:

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 12:44 pm

@adi55
Check your settings in '/ip neighbor', maybe discovery is disabled on local interfaces.

HTH,
Grzegorz | MTCNA, MTCRE, MTCSE | konsultacje MikroTik Warszawa
It is a book about a Spanish guy called Manual. You should read it. - Dilbert
 
petro25
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Sat Jul 24, 2010 10:49 pm
Location: Novosibirsk

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 1:29 pm

Image

Incorrectly quality
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2294
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: v.5.1 release

Fri Apr 15, 2011 3:07 pm

Normis-
Can we test 5.2 or tomorrow to have any plan to change build? Directory Share Mikrotik. Thanks
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
reverged
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 270
Joined: Thu Nov 12, 2009 8:30 am

Re: v.5.1 release

Sat Apr 16, 2011 10:07 pm

v5.2 will be released tomorrow. Sorry about that webfig problem.
I keep checking back and this post still says "tomorrow".

Is the unit of measure an Earth day or Venus day?
 
petro25
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Sat Jul 24, 2010 10:49 pm
Location: Novosibirsk

Re: v.5.1 release

Sun Apr 17, 2011 6:29 am

Image
Image
Image


radio r52Hn rb433

It is malfunction of the equipment or an program problem??
 
User avatar
THG
Member
Member
Posts: 472
Joined: Thu Oct 15, 2009 1:05 am

Re: v.5.1 release

Mon Apr 18, 2011 3:12 pm

v5.2 will be released tomorrow.
Still waiting! :)
 
petst
just joined
Posts: 4
Joined: Sun Apr 10, 2011 11:11 am

Re: v.5.1 release

Mon Apr 18, 2011 7:52 pm

Everyone still waiting :D
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2294
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: v.5.1 release

Mon Apr 18, 2011 8:59 pm

still nothing :(
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: v.5.1 release

Wed Apr 20, 2011 12:52 pm

while testing 5.2 for release some more problems where found, so we are working on those and thus release of 5.2 is delayed.
 
suse
newbie
Posts: 27
Joined: Tue Mar 29, 2011 3:32 pm
Location: China

Re: v.5.1 release

Wed Apr 20, 2011 12:59 pm

demo2.mt.lv is on 5.2, if anyone wants to play with.at least from winbox, I know it is 5.2
 
User avatar
exebug
newbie
Posts: 43
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:36 pm
Location: South Africa
Contact:

Re: v.5.1 release

Wed Apr 20, 2011 5:35 pm

My RB450 runs 100% cpu all the time with 5.1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24277
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v.5.1 release

Thu Apr 21, 2011 7:32 am

open tool->profile and see what specifically causes this
No answer to your question? How to write posts
 
falz
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 56
Joined: Tue Jun 03, 2008 10:54 pm

Re: v.5.1 release

Thu Apr 21, 2011 11:03 pm

I just ran into the 100% cpu issue. How it happened:

* Was logged into RB1100 w/ 5.1 via SSH.
* Was going to /ip neighbor discovery to check settings. In the middle of typing the command the SSH session became unresponsive.
* SSH'd in via another console, it authenticated immediately but the console took forever to display the MOTD (mikrotik logo in text). Never received an actual prompt
* Logged in via winbox, everything working fine, it shows 100% cpu. Even launching a terminal from within Winbox had the same issue- took forever to display MOTD, never gets to an actual shell.

I left it this way for about an hour, it never recovered. Rebooted it. Issue has not occured again yet. I will remain logged in via ssh to see if it reproduces. The device in question is barely doing any traffic and has a single IPSec tunnel:

Image

Is there any way to manually kill connected users/shells? This may have cleared up the problem.
 
dssmiktik
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 732
Joined: Fri Aug 17, 2007 8:42 am

Re: v.5.1 release

Fri Apr 22, 2011 3:17 am

while testing 5.2 for release some more problems where found, so we are working on those and thus release of 5.2 is delayed.
Thank you for the update :) I would like to wait for upgrade v5.2 when it is fully ready, working, and stable.
Doug
 
eplejuz
newbie
Posts: 43
Joined: Wed Oct 13, 2010 3:23 pm

Re: v.5.1 release

Tue Apr 26, 2011 5:26 pm

v5.2 will be released tomorrow. Sorry about that webfig problem.
I still dun see 5.2
 
napismizpravu
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 135
Joined: Sat Apr 09, 2011 1:27 pm
Location: czech

support Alpha AWPCI085HU RouterOS v 5.x ?

Tue Apr 26, 2011 11:19 pm

Does not support Alpha AWPCI085HU miniPCI 500mW (Atheros AR5414, 802.11 a b g) in the RouterOS 5.x RB433UAH. Scan OK, connect: "failed connect, on 2452, authentication timeout". AP encrypted and unencrypted (R52H connect OK). RouterOS 4.3 works.
 
jadu
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Sat Feb 05, 2011 9:22 am
Location: Bucharest - Constanta

Re: v.5.1 release

Wed Apr 27, 2011 2:46 pm

v5.2 will be released tomorrow. Sorry about that webfig problem.
I still dun see 5.2
Tomorrow has come ! :D
I will test the new 5.2 ASAP.
------------------------
Don't give thanks, give karma instead!
 
User avatar
SQx
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:31 pm

Re: v.5.1 release

Wed Apr 27, 2011 10:42 pm

After upgrage firmware routerboard to 2.29, have problem this 5.2 release, i can not update this release. Routerboard 450g work only 8 volts, when use 24 volts all ports - shutdown, no signals.
How can i resolve my problem.
MCP, CCNA, CCNP

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 78 guests