Community discussions

MikroTik App
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Thu Apr 21, 2011 2:51 pm

I have a 750 VA APC Smart UPS and a RB1100.
I got connected the serial port from UPS to Console RB1100 and in Winbox when I try to add the UPS on serial0 it say:

Couldn't add New UPS - port's channel is already in use (6)

Is there another serial connection on rb1100?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24749
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Thu Apr 21, 2011 2:54 pm

you may need to disable the serial console first, as it's using that port:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Serial_Port_Usage
No answer to your question? How to write posts
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Thu Apr 21, 2011 3:19 pm

OK, I typed: /system console disable 0
Now it let me add ups on serial0 but it show as offline and all red text.

Is there any tutorial on how to setup APC UPS on serial?
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Fri Apr 22, 2011 10:05 am

Still cannot comunicate with the UPS. :(

Model: http://www.apc.com/products/resource/in ... SUA750RM1U
 
macosoft
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 70
Joined: Tue Jul 20, 2010 1:42 am

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Sat Apr 23, 2011 11:06 am

Problem solved.
The serial cable was the problem.

I changed the pins like in here
http://pinouts.ru/DevicesCables/apc_sma ... nout.shtml

and all worked out. ;)
 
ludvik
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Mon May 26, 2008 4:36 pm

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Tue Jul 19, 2011 10:52 pm

RB1100 doesn't boot with RS232 APC UPS (Smart-UPS 620I) connected. If I connect UPS after boot ROS, everything working fine. ROS version 5.5, latest firmware.
Any idea?
 
gaso
just joined
Posts: 17
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:16 pm

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Sun Jun 03, 2012 10:03 pm

I have RB1100 and smart UPS connected with APC RS232 cable, I upgraded boot loader to version 2.38 and the RB1100 doesn't boot anymore.
Do you think it might be same problem with RB1100 and Smart UPS connected, It have worked without problems up to now before upgrading boot loader and I have rebooted RB1100 several times with Smart UPS connected.
 
ludvik
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Mon May 26, 2008 4:36 pm

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Sun Jun 03, 2012 11:19 pm

system - routerboad - settings: Enter setup on delete key.

Default is "any key" and it is wrong.
 
gaso
just joined
Posts: 17
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:16 pm

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Mon Jun 04, 2012 12:14 am

Do you think, that RB1100 is actually detecting UPS on RS232 as console input and RB1100 goes into setup mode.
My RB1100 is on remote location otherwise I would disconnect RS232 already, I'll tell someone to disconnect RS232 cable from UPS and hopefully if RouterOS will load, I will change Enter Setup on DEL key.
 
gaso
just joined
Posts: 17
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:16 pm

Re: How to connect APC Smart UPS to RB1100?

Mon Jun 04, 2012 2:52 pm

Thanks, ludvik, solved the problem, by your suggestion. :)
 
accvpnir
just joined
Posts: 1
Joined: Fri May 06, 2011 10:02 am

sending sms

Tue Aug 06, 2013 11:38 am

hello
dear friend
i have a RB433AH and a Tatung-TCU200 plus
i want to send SMS bye serial port on routerboard
how to install a configur it ?
plz help me

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 218 guests