Community discussions

MUM Europe 2020
 
neuroman
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Apr 19, 2011 12:55 am

Need help! Strange peaks in CPU graph. CPU high load.

Mon Apr 25, 2011 12:25 pm

Hi guys. Need your help. Last time has seen the strange peaks in the graph of CPU load. They appear randomly and do not depend on the number of users and traffic. Tried different versions of RouterOS - the same result. Hardware is good. You can see in the screenshots, as it happens. What could it be? Logically, it is pppoe and nat loads mikrotik, depending on the number of users and traffic. But it happens randomly...

Configuration:
Intel ® Xeon ® E5504, 4Gb RAM, Gigabit lan adapters
external uplink - load up to 140mbit
users - up to 200
type of authorization - pppoe
uses nat
RouterOS 5.1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
babbage
Trainer
Trainer
Posts: 37
Joined: Mon Jul 12, 2010 5:55 pm

Re: Need help! Strange peaks in CPU graph. CPU high load.

Tue Apr 26, 2011 6:40 am

R U running v5?
 
neuroman
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Apr 19, 2011 12:55 am

Re: Need help! Strange peaks in CPU graph. CPU high load.

Tue Apr 26, 2011 1:04 pm

R U running v5?
In my previous message:

Configuration:
Intel ® Xeon ® E5504, 4Gb RAM, Gigabit lan adapters
external uplink - load up to 140mbit
users - up to 200
type of authorization - pppoe
uses nat
RouterOS 5.1
 
neuroman
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Apr 19, 2011 12:55 am

Re: Need help! Strange peaks in CPU graph. CPU high load.

Wed Apr 27, 2011 1:02 pm

any ideas?
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1167
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: Need help! Strange peaks in CPU graph. CPU high load.

Thu Apr 28, 2011 8:18 pm

First would be to downgrade to v5.0 or test and then upgrade to v5.2 as there are some large issues in v5.1 that could be affecting this (I know you said you've tried different versions, but starting on a good one always helps :-D)

Are you able to see the same sort of spikes when watching CPU via winbox and if so, where does the profile window indicate they're coming from?
brightwifi.com | mikrotik-routeros.com | MTCNA,MTCWE.MTCTCE | Give karma where due

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], markphelan, Panbambaryla and 59 guests