Community discussions

MUM Europe 2020
 
petro25
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 81
Joined: Sat Jul 24, 2010 10:49 pm
Location: Novosibirsk

v5.3 relised bug on rb 411

Thu May 26, 2011 4:43 am

It is observed such on rb411 in different places on v5.2 all well



07:23:37 interface,info ether1 link down
07:23:39 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
07:26:27 interface,info ether1 link down
07:26:29 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:04:27 interface,info ether1 link down
08:04:28 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:04:35 interface,info ether1 link down
08:04:37 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:07:32 interface,info ether1 link down
08:07:34 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:09:12 interface,info ether1 link down
08:09:14 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:12:09 interface,info ether1 link down
08:12:11 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
08:28:57 interface,info ether1 link down
08:28:58 interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)
 
mangust
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 224
Joined: Thu Jun 14, 2007 11:14 am

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Thu May 26, 2011 8:30 pm

Note: v5.3 contains a problem that affects RB400 series device Ethernet ports which are not connected to the switch chip. The ports could lose link for a fraction of a second. A fix is scheduled within a few hours

wait v5.4?...
 
AbSSoLuT
just joined
Posts: 7
Joined: Sun May 29, 2011 6:34 pm

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Mon May 30, 2011 2:35 pm

i have the same problem with RouterOS 5.4 :(
I use RB411AH
any idea ?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24361
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Tue May 31, 2011 12:41 pm

i have the same problem with RouterOS 5.4 :(
I use RB411AH
any idea ?
what is on the other end of the cable? maybe cable is bad, or other end of the link is acting up
No answer to your question? How to write posts
 
rini
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 76
Joined: Wed Sep 22, 2010 1:28 am

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Tue May 07, 2013 12:15 am

i have RB1100AHX2 10 ethernet ports

interface,info ether1 link down
interface,info ether1 link up (speed 100M, full duplex)


i have connected here 411AH, 433AH RB711 all same problem. i have PPPOE server running on all these ports
and pppoe clients disconnect for this problem

i am running version 6.0rc14
 
samsung172
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1186
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:45 am
Location: Østfold - Norway
Contact:

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Tue May 07, 2013 3:01 am

check cable, poe and... that you have power enough trough poe.
 
rini
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 76
Joined: Wed Sep 22, 2010 1:28 am

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Tue May 07, 2013 11:26 pm

i have the same problem with RouterOS 5.4 :(
I use RB411AH
any idea ?
what is on the other end of the cable? maybe cable is bad, or other end of the link is acting up

in the other end is RB1100AHX2 and i have a pppoe server running in ether1 to ether10
all ten ethernets same problem
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2301
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: v5.3 relised bug on rb 411

Wed May 08, 2013 12:23 am

Try change ethernet cable
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator

Who is online

Users browsing this forum: bpwl, Marktime87, MSN [Bot] and 118 guests