Community discussions

 
harmen
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon May 30, 2011 7:28 pm

RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Mon May 30, 2011 7:39 pm

After upgrading from OS 4.13 to OS 5.4 on RB450G hangs after a few minutes. This problem was not the RB750G and RB411AH ....
 
phuang3
newbie
Posts: 40
Joined: Thu Apr 21, 2011 3:39 am

Re: RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Tue May 31, 2011 4:53 pm

Well, my RB450G doesn't have this problem after upgrading to v5.4
 
kirshteins
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 592
Joined: Tue Dec 02, 2008 10:55 am

Re: RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Wed Jun 01, 2011 9:46 am

Is there any output on serial console? Please generate and send supout.rif file to support@mikrotik.com

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Su ... utput_File
 
ibeeby
newbie
Posts: 45
Joined: Tue Dec 12, 2006 8:49 am
Location: Matlock, England
Contact:

Re: RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Thu Jun 02, 2011 1:22 am

I have an RB433 and a 493 that both perform uselessly after upgrade to 5.4 - 100% CPU and essentially no operation - with winbox all devices appear to be absent - wireless will accept a connection on the 433 but then drops it. Basic ip routing appears to be working but very poor and laggardly.

Any suggestions?

On the 493, works fine until it receives an OVPN connect request when the 100% cpu starts - so after about 20s after re-boot it is useless.

How do I back out back to 4.16?

Regards

Ian
 
suse
newbie
Posts: 27
Joined: Tue Mar 29, 2011 3:32 pm
Location: China

Re: RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Thu Jun 02, 2011 4:57 am

I have an RB433 and a 493 that both perform uselessly after upgrade to 5.4 - 100% CPU and essentially no operation - with winbox all devices appear to be absent - wireless will accept a connection on the 433 but then drops it. Basic ip routing appears to be working but very poor and laggardly.

Any suggestions?

On the 493, works fine until it receives an OVPN connect request when the 100% cpu starts - so after about 20s after re-boot it is useless.

How do I back out back to 4.16?

Regards

Ian
upload 4.16 npk, system package downgrade , then reboot it.
 
ibeeby
newbie
Posts: 45
Joined: Tue Dec 12, 2006 8:49 am
Location: Matlock, England
Contact:

Re: RB450G hangs after upgrade to OS 5.4

Thu Jun 02, 2011 7:39 pm

Yup - that seems to have worked - many thanks.

I have grave concerns about 5.4 if it is going to run my RB433 router flat out - normal CPU occupancy is around 2%.

Any thoughts as to what the issue is?

Cheers

Ian

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests