Community discussions

 
MLI
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Jun 07, 2011 9:50 pm

Help with MRTG config

Thu Sep 08, 2011 10:35 pm

I am having a problem getting mrtg on my web server to produce any graphs. It seems to create the graph and scrolls with the time but it does not graph any data. It creates all of the files that it should just doesn't display any data. I am only trying to graph the bandwidth of my interfaces. This is a sample of my config, it was made with cfgmaker. I pulled the OID's from the router i am polling. Does anyone see any problems with this or could i have a setting wrong on the router. Any help would be greatly appreciated. Thank you.

### Interface 1 >> Descr: 'ether1' | Name: 'ether1' | Ip: '' | Eth: '' ###

Target[x.x.x.x_1]: 1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.1&1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.1:public@x.x.x.x:
SetEnv[x.x.x.x_1]: MRTG_INT_IP="" MRTG_INT_DESCR="ether1"
MaxBytes[x.x.x.x_1]: 100000000
Title[x.x.x.x_1]: Traffic Analysis for 1 -- BH Router 1
PageTop[x.x.x.x_1]: <H1>Traffic Analysis for 1 -- BH Router 1</H1>
<TABLE>
<TR><TD>System:</TD> <TD>BH Router 1 in USA</TD></TR>
<TR><TD>Maintainer:</TD> <TD>support@xxxxxxx.net</TD></TR>
<TR><TD>Description:</TD><TD>ether1 </TD></TR>
<TR><TD>ifType:</TD> <TD>ethernetCsmacd (6)</TD></TR>
<TR><TD>ifName:</TD> <TD>ether1</TD></TR>
<TR><TD>Max Speed:</TD> <TD>100 MBytes/s</TD></TR>
</TABLE>

### Interface 25 >> Descr: 'wlan2' | Name: 'wlan2' | Ip: '' | Eth: '' ###

Target[x.x.x.x_25]: 1.3.6.1.2.1.2.2.1.10.25&1.3.6.1.2.1.2.2.1.16.25:public@x.x.x.x:
SetEnv[x.x.x.x_25]: MRTG_INT_IP="" MRTG_INT_DESCR="wlan2"
MaxBytes[x.x.x.x_25]: 1375000
Title[x.x.x.x_25]: Traffic Analysis for 25 -- BH Router 1
PageTop[x.x.x.x_25]: <H1>Traffic Analysis for 25 -- BH Router 1r</H1>
<TABLE>
<TR><TD>System:</TD> <TD>BH Router 1 in USA</TD></TR>
<TR><TD>Maintainer:</TD> <TD>support@xxxxxx.net</TD></TR>
<TR><TD>Description:</TD><TD>wlan2 </TD></TR>
<TR><TD>ifType:</TD> <TD>Radio Spread Spectrum (802.11) (71)</TD></TR>
<TR><TD>ifName:</TD> <TD>wlan2</TD></TR>
<TR><TD>Max Speed:</TD> <TD>1375.0 kBytes/s</TD></TR>
</TABLE>
 
pjulian
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 267
Joined: Mon May 31, 2004 12:16 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Help with MRTG config

Sun Sep 11, 2011 12:36 pm

Try putting a period (.) before your SNMP OID's

Regards
Paul
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8305
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Help with MRTG config

Mon Sep 12, 2011 11:50 am

what if you run mrtg manually?
mrtg /etc/mrtg/mrtg.cfg
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
MLI
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Tue Jun 07, 2011 9:50 pm

Re: Help with MRTG config

Tue Sep 13, 2011 10:40 pm

As an update, adding the . before the snmp OIDs did not work. It still produces a graph with no data. I'm also running mrtg on a windows server box using firedaemon. I'm running several other graphs with canopy equipment that run fine. I just can not get a mikrotik router to return data.
 
pjulian
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 267
Joined: Mon May 31, 2004 12:16 pm
Location: Sydney, Australia

Re: Help with MRTG config

Wed Sep 14, 2011 1:36 am

When you run your batch file or whatever you use to actually run MRTG, do you get any errors ?
Stupid question, you have enabled SNMP and set a community string on the Mikrotik ?

Paul

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 81 guests