Community discussions

 
hci
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 597
Joined: Fri May 28, 2004 5:10 pm

Erase Default Configuration Script

Fri Sep 23, 2011 10:54 pm

Is there a way to erase the default configuration script?

/system default-configuration print
 
User avatar
Caci99
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1064
Joined: Wed Feb 21, 2007 2:26 pm
Location: Tirane
Contact:

Re: Erase Default Configuration Script

Fri Sep 23, 2011 10:58 pm

Usually there is a pop up windows the first time the routerboard starts.
There is a button to "remove default configuration".
I that doesn't pop up, try /system restore and then reboot the router.
You should see this time the pop up window.
-Toni-
Don't crash the ambulance, whatever you do
 
tjc
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 279
Joined: Sun Jul 10, 2011 3:08 am

Re: Erase Default Configuration Script

Sat Sep 24, 2011 6:54 am

If I'm reading the script correctly that just runs it with the action set to "revert".

At a guess that script is baked in as part of the OS image and can't be changed other than as part of it.
 
User avatar
NAB
Trainer
Trainer
Posts: 503
Joined: Tue Feb 10, 2009 4:08 pm
Location: UK
Contact:

Re: Erase Default Configuration Script

Sat Sep 24, 2011 8:09 pm

At a guess that script is baked in as part of the OS image and can't be changed other than as part of it.
Nope. You can provision your own default script if you use NetInstall. This then becomes the script that survives a reset.
Nicholas Barnes BSc(hons)
Certified Mikrotik Consultant
Certified Mikrotik Trainer

Vitell - Asterisk, Linux and network consultants
Unofficial IRC channel: #routerboard on irc.z.je
 
tjc
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 279
Joined: Sun Jul 10, 2011 3:08 am

Re: Erase Default Configuration Script

Sun Sep 25, 2011 3:07 am

So to get netinstall to setup an image with a custom configure script see this page: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Netinstall Looks like you check the "Configure script" box and specify the script file in the text filed to the right of that. Can someone who has done this confirm?
 
JorgeAmaral
Trainer
Trainer
Posts: 199
Joined: Wed Mar 04, 2009 11:53 pm
Location: /ip route add type=blackhole

Re: Erase Default Configuration Script

Mon Sep 26, 2011 3:31 am

Is there a way to erase the default configuration script?

/system default-configuration print
If you need to do a reset without running the default configuration script, you can try:

/system reset-configuration no-defaults=yes
 
karapussa
just joined
Posts: 3
Joined: Mon May 12, 2008 4:16 am

Re: Erase Default Configuration Script

Mon Feb 06, 2012 4:01 am

Hello Jorge,
Thats it, thanks!
It works just like i needed...
Best Regards
Nuno :D

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 109 guests