Community discussions

MUM Europe 2020
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

hotspot - if radius server is down, how do you....

Sat Nov 12, 2011 2:26 am

Hi there,

I was wondering if someone could help me with a flow; at the moment I've got a hotspot running and authorising against DMAsoftlabs radius. But what I would like to know is how would i go about setting up a passthrough rule if the radius server is down, users can access the internet.

Or if that can't be done how about a method which allows all users to access the hotspot (like an on/off switch system)
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: hotspot - if radius server is down, how do you....

Sat Nov 12, 2011 2:43 am

Ok I found the easiest method of bypassing the hotspot -
simply add to the ip walled garden under tab "server" your 'hotspot' name and done. All user passthrough.

Now can anyone help me with a script that:

That pings XXX.XXX.XXX.XXX
on response: checks again in 30 seconds
on fail: add ip hotspot walled ip action=accept server=hotspot
then checks ping every 30 seconds and remove that rule above on response.
 
jtroybailey
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 176
Joined: Thu Oct 07, 2010 10:24 am
Location: Brisbane, Australia

Re: hotspot - if radius server is down, how do you....

Sun Nov 13, 2011 3:57 am

Have a look at netwatch (tools/netwatch)
 
bigguns
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 238
Joined: Thu Apr 01, 2010 9:03 am

Re: hotspot - if radius server is down, how do you....

Mon Nov 14, 2011 2:48 am

Thanks for that - I completely forgot about that function. But its all working now :)

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 102 guests