Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Routerboard upgrade problem

Wed Nov 30, 2005 10:22 pm

I am having a problem upgrading my routerboard 532 from 2.9.7 to 2.9.8. I have downloaded the routerboard 500 .npk file and ftp'd it to the system. When I reboot i get an error in the log saying the package was invalid. What am i doing wrong?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Thu Dec 01, 2005 10:05 am

did you het the package from here?

http://www.mikrotik.com/download_ns.html
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Thu Dec 01, 2005 1:35 pm

yes that is the file i used
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Thu Dec 01, 2005 1:38 pm

show me what exactly the log says
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Thu Dec 01, 2005 4:36 pm

02:00:17 system,error broken package routeros-rb500-2.9.8.npk
02:00:19 system,info router rebooted
02:00:26 wireless,info Prism firmware loading: OK
02:00:29 wireless,info Prism firmware loading: OK
02:01:11 system,info,account user admin logged in from 10.10.0.1 via winbox
02:01:31 system,info,account user admin logged in via telnet
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24422
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Thu Dec 01, 2005 4:38 pm

re-download it from the other source (usa)
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Thu Dec 01, 2005 6:12 pm

tried the us site files - same result

[admin@MikroTik] > log pr
02:00:17 system,error broken package routeros-rb500-2.9.8.npk
02:00:19 system,info router rebooted
02:00:26 wireless,info Prism firmware loading: OK
02:00:29 wireless,info Prism firmware loading: OK
02:01:40 system,info,account user admin logged in from 10.10.0.1 via winbox
02:11:44 system,info,account user admin logged in from 10.10.0.1 via telnet
 
csickles
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1257
Joined: Fri May 28, 2004 8:46 pm
Location: Phoenix, AZ
Contact:

Fri Dec 02, 2005 12:25 am

I have seen this when the package is uploaded via winbox.

Try using the DOS / CMD FTP command (dont forget the BIN command)

I have found that DOS FTP seems to work best.

Craig
Things that make you go "Hmmmmmmmm"...

Craig
 
User avatar
savagedavid
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 310
Joined: Thu Aug 25, 2005 12:58 pm
Location: Cape Town, South Africa
Contact:

Fri Dec 02, 2005 9:06 am

Thank you very much - the DOS binary mode did the trick :D

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot], nowinskit, PwFactor and 103 guests