Community discussions

 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 4:35 pm


What's new in 5.11 (2011-Dec-12 11:05):

*) hotspot - fixed https login (broken in v5.9);
*) eoip: swap tunnel id bytes to be compatible with previous versions;
*) eoip,gre: fix setting config

What's new in 5.10 (2011-Dec-09 11:49):

*) snmp - provide extended interface statistics when availabe;
*) dhcpv6 client - use link-scoped multicast address;
*) dhcp client - renew dhcp lease on ethernet link up event;
*) ipv6 gre tunnel added (/interface gre6) supports ip and ipv6 encapsulation;
*) ip gre tunnel supports ipv6 encapsulation;
*) allow setting bigger trafflow cache;
*) improved RB1200 stability when using ether9,ether10;
*) fixed RB1200 stability issues when using crypto hardware acceleration;
http://download2.mikrotik.com/routeros-mipsbe-5.11.npk
http://download2.mikrotik.com/routeros-mipsle-5.11.npk
http://download2.mikrotik.com/routeros-powerpc-5.11.npk
http://download2.mikrotik.com/routeros-x86-5.11.npk
No answer to your question? How to write posts
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 4:47 pm

why is the torrent not workig
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 4:48 pm

why is the torrent not workig
what is not working exactly? a lot of others are downloading it with no issues, we can see the many transfers in our tracker.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
Antixx
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 100
Joined: Mon Jun 26, 2006 9:46 am

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 5:19 pm

I still have problem useing eoip tunnel between 4.17 and 5.11
 
arturw
just joined
Posts: 10
Joined: Mon Dec 12, 2011 7:10 pm

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 7:13 pm

RB433 from 5.9 to 5.11 successfully upgraded.
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 7:44 pm

Hi Normis, 2 x86 Core PC/RouterOS with 5.10 are rebooting frequently...
Downgraded to 5.8 and problem solved...

v5.11 do something with that?

Thanks and Regards!
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 8:04 pm

I still have problem useing eoip tunnel between 4.17 and 5.11
What boards you have on both ends?
Could you make a support output file from both of them and send to support@mikrotik.com
 
lordzar
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 67
Joined: Sat May 29, 2004 7:47 pm

Re: v5.11 released

Mon Dec 12, 2011 9:44 pm

2 updates in the last week and no fix for the metarouter interface enumeration problem?
 
User avatar
Antixx
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 100
Joined: Mon Jun 26, 2006 9:46 am

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 12:21 am

I still have problem useing eoip tunnel between 4.17 and 5.11
What boards you have on both ends?
Could you make a support output file from both of them and send to support@mikrotik.com

I will send it to support team eoip tunnel is very important to me.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 7:35 am

2 updates in the last week and no fix for the metarouter interface enumeration problem?
Are you sure? Did you test, or are you just commenting the changelog?
No answer to your question? How to write posts
 
MrKimbo
just joined
Posts: 10
Joined: Sun Oct 17, 2010 6:09 pm

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 9:43 am

I did an upgrade from 4.13 to 5.11, and manually installed the user-manager, reboot, then CPU load is 100% and user-manager not working. I see in the profiler, user-manger taking more than 90% cpu usage. So I've disabled it, and now all wireless/hotspot client can't connect. :(

Any suggestions?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6615
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 2:59 pm

MrKimbo
I did an upgrade from 4.13 to 5.11, and manually installed the user-manager, reboot, then CPU load is 100% and user-manager not working. I see in the profiler, user-manger taking more than 90% cpu usage. So I've disabled it, and now all wireless/hotspot client can't connect. :(
Any suggestions?
Answer depends on package you had before upgrade,
- v4.x usermanager-test, there should not be any problems with upgrade from v4.x to v5.x;
- v4.x usermanager, in some cases there could be problems, and it is easier to start new configuration, if you want to avoid manual reconfiguration of profiles and users.

Please make new post in User Manager section for questions about User Manager!
 
MrKimbo
just joined
Posts: 10
Joined: Sun Oct 17, 2010 6:09 pm

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 3:49 pm

Since the user-manager is not installed by default, so I installed it manually using the file "user-manager-4.13-mipsbe.npk" which is extracted from "all_packages-mipsbe-4.13.zip". So, what should I do? Is there any better solution than resetting the ROS to default and reconfigure all again?

When user-manager from 5.11 installed, it's hard to do anything, cpu load is 100% and winbox become very slow respond. Tried to clear the user-manager database also doesn't works, it said timed-out or something.
 
jcem
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 137
Joined: Sun May 24, 2009 4:41 pm
Location: Grebbestad, Sweden

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 4:06 pm

I did an upgrade from 4.13 to 5.11, and manually installed the user-manager, reboot, then CPU load is 100% and user-manager not working. I see in the profiler, user-manger taking more than 90% cpu usage. So I've disabled it, and now all wireless/hotspot client can't connect. :(

Any suggestions?

Did you wait long enough? It takes a while for the database to convert/rebuilt. In the meantime the cpu load will be high. I had trouble upgrading from 5.8 to 5.9. I havn't tried 5.11 yet. Maybe you shuld try 5.8?

Before upgrading - make sure there are no special characters("-+%€öäå" etc) in profile names, router names etc. and the upgrade will be smother

RGDS
 
MrKimbo
just joined
Posts: 10
Joined: Sun Oct 17, 2010 6:09 pm

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 4:39 pm

Hello,
Did you wait long enough? It takes a while for the database to convert/rebuilt. In the meantime the cpu load will be high.
Yes, i thought it so. Have been waiting for more than half an hour but still no different.
Before upgrading - make sure there are no special characters("-+%€öäå" etc) in profile names, router names etc. and the upgrade will be smother
I already make sure, there's no non-alphabets char.
 
jcem
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 137
Joined: Sun May 24, 2009 4:41 pm
Location: Grebbestad, Sweden

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 5:27 pm

Hello,
Did you wait long enough? It takes a while for the database to convert/rebuilt. In the meantime the cpu load will be high.
Yes, i thought it so. Have been waiting for more than half an hour but still no different.
Before upgrading - make sure there are no special characters("-+%€öäå" etc) in profile names, router names etc. and the upgrade will be smother
I already make sure, there's no non-alphabets char.
Just some ideas:

1. If you see both "flash" and "userman" in profile with high % - the chance is its still trying to convert. Maybe using an other RB or x86 with more memory will
do it better...

2. What about trying 4.17 with userman test-package. Run, rebuild and then update to ROS 5....
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: v5.11 released

Tue Dec 13, 2011 7:12 pm

I've upgraded RB751 from 5.10 to 5.11 and it was strange then - rebooting immediately after connecting any cable (from empty switch too) to any of switched ports 2-5. Counter "Total Sector Writes" was erased. I saved config and supout file, then tried to reset configuration using jumper - it was all right then, after loading configuration as well.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 7:41 am

I've upgraded RB751 from 5.10 to 5.11 and it was strange then - rebooting immediately after connecting any cable (from empty switch too) to any of switched ports 2-5. Counter "Total Sector Writes" was erased. I saved config and supout file, then tried to reset configuration using jumper - it was all right then, after loading configuration as well.
what did you see in the log file after the the reboot?any auto support output file generated?
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 9:18 am

what did you see in the log file after the the reboot?any auto support output file generated?
There was something about not proper shutdown in the log file, but I didn't see any supout file. I have supout before crash - I saved it (using ether1 - only port without problems), then connected cable to other port, router crashed immediately and was not able to boot until cable was removed. I can send the supout if it could help to avoid similar behaviour in the future.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
nik247
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 61
Joined: Fri Jan 16, 2009 1:00 pm
Location: Ukraine, Kyiv

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 11:48 am

Hi Normis, 2 x86 Core PC/RouterOS with 5.10 are rebooting frequently...
Downgraded to 5.8 and problem solved...

v5.11 do something with that?

Thanks and Regards!
+1
Upgrade X86 Core router from 5.7 to 5.11 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.9 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.8 - problem solved
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 11:50 am

nothing was changed in this area, so I can't see why X86 would reboot on v5.11 and not on v5.8
No answer to your question? How to write posts
 
jcem
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 137
Joined: Sun May 24, 2009 4:41 pm
Location: Grebbestad, Sweden

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 11:58 am

nothing was changed in this area, so I can't see why X86 would reboot on v5.11 and not on v5.8
Hi Normis!

I have a simular issue - see Ticket#2011113066000083

RGDS
Jörgen
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 12:11 pm

2 updates in the last week and no fix for the metarouter interface enumeration problem?
metarouter interface naming will be fixed in 5.12.
 
goobles
just joined
Posts: 18
Joined: Fri Jun 10, 2011 11:18 am

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 2:29 pm

Issue since v5.9 on Routerboard 750.

Packets not being recorded for masquerading on a out PPPOE interface.
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 2:29 pm

what did you see in the log file after the the reboot?any auto support output file generated?
There was something about not proper shutdown in the log file, but I didn't see any supout file. I have supout before crash - I saved it (using ether1 - only port without problems), then connected cable to other port, router crashed immediately and was not able to boot until cable was removed. I can send the supout if it could help to avoid similar behaviour in the future.
Unfortunately, router crashed again now - I was using it today since morning lightly, then I started to transfer some data at full speed and router rebooted and cannot boot now when the cable is connected :( There is no automatic support output file, I've created one and I am going to send it to support.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 3:19 pm

what did you see in the log file after the the reboot?any auto support output file generated?
There was something about not proper shutdown in the log file, but I didn't see any supout file. I have supout before crash - I saved it (using ether1 - only port without problems), then connected cable to other port, router crashed immediately and was not able to boot until cable was removed. I can send the supout if it could help to avoid similar behaviour in the future.
Unfortunately, router crashed again now - I was using it today since morning lightly, then I started to transfer some data at full speed and router rebooted and cannot boot now when the cable is connected :( There is no automatic support output file, I've created one and I am going to send it to support.
what power supply you are using, the same that came with the box?
Do you have some usb device connected?
Do you have different power supply to test out?
 
User avatar
zervan
Member
Member
Posts: 324
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 4:37 pm

what power supply you are using, the same that came with the box?
yes
Do you have some usb device connected?
no, but I have external antenna connected
EDIT: I've tried to remove it now, but it is still restarting when the cable is connected
Do you have different power supply to test out?
yes, I will try on Friday.. I have two RB751, I may try to load the same configuration to it, too
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
jandafields
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1514
Joined: Mon Sep 19, 2005 6:12 pm

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 7:07 pm

*) dhcp client - renew dhcp lease on ethernet link up event;
I asked for this 2 years ago, and support basically told me too bad, they said it would be a useless feature and was not needed.
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 7:41 pm

nothing was changed in this area, so I can't see why X86 would reboot on v5.11 and not on v5.8
If you do not know, you expect from us? :) but in my experience 5.8 is the most stable x86 version...

In many others PowerPC Core Router and Core Switches the 5.11 is wonderful.

Best regards,
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
bweyrick
just joined
Posts: 3
Joined: Sat Mar 22, 2008 7:54 pm

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 9:25 pm

Upgraded a RB1200 running ospf, vlans , pppoe and a few eoip tunnels no known issues at this time traffic usually under 20 Mbps will report back if needed. Previous version was 5.7
 
rodneal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 223
Joined: Mon Mar 12, 2007 7:49 pm

Re: v5.11 released

Wed Dec 14, 2011 10:56 pm

Hey All,
Reporting having to downgrade to v5.9 - main towers are connected but stop passing traffic after 4-8 hours.
Rod
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Re: v5.11 released

Thu Dec 15, 2011 2:54 am

Hey All,
Reporting having to downgrade to v5.9 - main towers are connected but stop passing traffic after 4-8 hours.
Rod
Hi rodneal, can you explain more your question? type, rb, cards, protocols, voltage, etc...

I have testing at 2 days and not having problems in PtP links with v5.11, NV2, RB4xx and RB333, XR5 and R52Hn in MIMO.

Thx and regards!
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
daitacv
just joined
Posts: 6
Joined: Sat Nov 26, 2011 6:13 pm

Re: v5.11 released

Thu Dec 15, 2011 3:39 pm

Update from 4.17 to 5.11 went fine.

User-Manager is still working, old account still here but with a default configuration so I'll have to import some more datas by myself. Not a problem.
Just had a look to the new userman webpage, because I'm using my own application to generate voucher and manage my hotspots.
So you changed the credit part to something called profile, with limitation and profile-limitation to bind them all. Too bad we can't assign to a unique user a specific download limitation without generating a new profile.

Anyway, and because I'm using my own application to generate voucher and manage my hotspots, I need to understand how the new User-Manager is working...
I can't understand how you link Users to Profiles.

tl;dr:
How to bind a user to a profile using console/api in the last UserManager.


Cordialy,

daita.
 
angboontiong
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1115
Joined: Fri Jan 16, 2009 9:59 am

Re: v5.11 released

Thu Dec 15, 2011 4:30 pm

Is possible the transfer speed can bites the microwave ASAP?
 
tabu48
just joined
Posts: 1
Joined: Fri Dec 16, 2011 12:10 am

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 12:32 am

Hello

I trying to ugrade RouterOS from 5.8 to 5.11 on my RB12000 with no succes . When I copy RouterOS-powerpc-5.11.npk file to file folder of RB1200 then suddenly at size of 31,4Kb transfered file , transfer fail , and Router disconect from port . RB1200 is brand new with 2.37 FW .

Is there anything wrong with this release ?
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8292
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 1:30 am

try FTP
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
chrone
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Fri Mar 28, 2008 7:16 am
Location: planet earth

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 7:38 am

mikrotik could not achieve maximum bandwidth throughput by accessing Rb450G from LAN if using windows machine (7 pro sp1 64bit) (30KBps to 1Mps range only, mostly below 1MBps).

funny thing, after tested from ubuntu machine (11.10 desktop x86) the thoughput went through 6MBps!

the router eth0 is Gigabit, so is the client (windows and ubuntu). is there known limitation/compatibility for mikrotik and windows bandwidth throughput?
everytime i get ahead, i feel more dead.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 8:02 am

mikrotik could not achieve maximum bandwidth throughput by accessing Rb450G from LAN if using windows machine (7 pro sp1 64bit) (30KBps to 1Mps range only, mostly below 1MBps).

funny thing, after tested from ubuntu machine (11.10 desktop x86) the thoughput went through 6MBps!

the router eth0 is Gigabit, so is the client (windows and ubuntu). is there known limitation/compatibility for mikrotik and windows bandwidth throughput?
how did you test? what data was transferred, how, and from where to where?
No answer to your question? How to write posts
 
zzipper
just joined
Posts: 2
Joined: Fri Dec 16, 2011 9:40 am

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 9:43 am

Hi! I upgrade from 5.6 my RB450G (mrtg) and RB750 to 5.11 And now I Cant configure ip address and gateway through setup command. (
Entries marked by '+' are already configured.
Entries marked by '-' cannot be used yet.
Entries marked by 'X' cannot be used without installing additional packages.
   r - reset all router configuration
 - a - configure ip address and gateway
 + d - setup dhcp client
 + s - setup dhcp server
   p - setup pppoe client
   t - setup pptp client
 * x - exit menu

Sorry for bad eng.
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6615
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 10:02 am

zzipper, thank you very much for the report! We will try to fix the problem.
 
zzipper
just joined
Posts: 2
Joined: Fri Dec 16, 2011 9:40 am

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 10:06 am

Glad to help! When approximately will fix?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6615
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 10:08 am

zzipper, wait for the upcoming versions (most likely 5.12). Now you need to use /ip address as alternative solution.
 
User avatar
MichelePietravalle
Trainer
Trainer
Posts: 99
Joined: Sun Apr 19, 2009 9:03 pm

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 10:27 am

Hi Normis, 2 x86 Core PC/RouterOS with 5.10 are rebooting frequently...
Downgraded to 5.8 and problem solved...

v5.11 do something with that?

Thanks and Regards!
+1
Upgrade X86 Core router from 5.7 to 5.11 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.9 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.8 - problem solved

+1 ........ (Ticket#2011121666000143)

X86 with 5.11 (on Vmware) will crash frequently with nothing on the log......
downgrading to 5.8 solves the problem...
 
User avatar
chrone
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Fri Mar 28, 2008 7:16 am
Location: planet earth

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 10:56 am

mikrotik could not achieve maximum bandwidth throughput by accessing Rb450G from LAN if using windows machine (7 pro sp1 64bit) (30KBps to 1Mps range only, mostly below 1MBps).

funny thing, after tested from ubuntu machine (11.10 desktop x86) the thoughput went through 6MBps!

the router eth0 is Gigabit, so is the client (windows and ubuntu). is there known limitation/compatibility for mikrotik and windows bandwidth throughput?
how did you test? what data was transferred, how, and from where to where?
Mikrotik RB450G on 4.17 or 5.11 eth0 >> 192.168.1.1
Mikrotik RB450G on 4.17 or 5.11 eth1 >> 10.125.1.1

Ubuntu 11.10 Server 64Bit >> 192.168.1.2
Client Windows 7 Pro SP1 64Bit >> 192.168.1.3
Client Ubuntu 11.10 Desktop 32Bit >> 192.168.1.4

i NAT the public address to port 80 on private address and download a file from web server on LAN using the NAT public address with Firefox. Firefox on Windows only put 1MBps on average, rarely burst to 3MBps. Firefox on Ubuntu put 6MBps on average, sometimes burst over 7MBps.

in torch, there are two connections, 192.168.1.2 to 192.168.1.1, and 192.168.1.3/192.168.1.4 to 10.125.1.1 with both produced almost the same throughput in transfer and receive respectively. the data being downloaded was AMD Catalyst driver 11.12 (104MB).

i tried to FTP to the router uploaded and downloaded the routeros upgrade npk and it only puts 150KBps max.

if i bypassed and downloaded directly from 192.168.1.2, both browser downloaded 26-60MBps. only if the client is set with public DNS who translated the domain into its public ip address than the throughput went down badly like it was being limited by mikrotik and i see the mikrotik cpu usage went up to 100%.

to avoid this kind of situation, i added a static DNS on mikrotik to translate the domain into its own private address in LAN. but if someone is using public DNS (OpenDNS, or GoogleDNS) inside the LAN, than their browsing experience is compromised by bandwidth limitation.

i've tried to turn off all mangle, filter, and queue, except NAT, still the problem exists. i haven't had the time to try on other routerboard though. i guess i have another rb450 (the older brother), will test on it and let you know later next week or two.
everytime i get ahead, i feel more dead.
 
sigxcpu
newbie
Posts: 27
Joined: Wed Sep 14, 2011 12:54 pm

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 11:22 am

Hi Normis, 2 x86 Core PC/RouterOS with 5.10 are rebooting frequently...
Downgraded to 5.8 and problem solved...

v5.11 do something with that?

Thanks and Regards!
+1
Upgrade X86 Core router from 5.7 to 5.11 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.9 - rebooting frequently...
Downgaded to 5.8 - problem solved

+1 ........ (Ticket#2011121666000143)

X86 with 5.11 (on Vmware) will crash frequently with nothing on the log......
downgrading to 5.8 solves the problem...
+1 here for X86, too. It does not reboot, it just hangs. Needs hard reset. Didn't test 5.9 and 5.10, jumped from 5.8 to 5.11
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 11:27 am

sigxcpu, MichelePietravalle, nik247, Alessio

looks like there is something in common between all your routers. none of our test devices has crashed, we even have some running in our live network.

it's possible you all four use the same feature or function. can you all describe your configured settings in a few words? what did you all configure? do you have queues, tunnels, some specific feature?
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
MichelePietravalle
Trainer
Trainer
Posts: 99
Joined: Sun Apr 19, 2009 9:03 pm

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 11:34 am

You have the supout for my configuration, that is:
- 13 EoIP tunnel to centralize hotspot system
- 5 bridges collecting 5 groups of eoip tunnel
- 5 hotspot servers listening on the 5 bridges
- PPTP + OVPN server with 5-6 active connections
- mangle based on addess lists
- quee tree with pcq queue for hotspot users
- radius client for hotspot auth
- OSPF with only 1 neighbour
- dude server (4.0beta3) used as agent for another dude server

thanks,

Michele Pietravalle
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 11:45 am

perfect! can the others with crashing x86 post a list like that please?
No answer to your question? How to write posts
 
karlos1973
just joined
Posts: 3
Joined: Sat Jun 04, 2011 12:09 pm

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 2:30 pm

x86 reboot when use multi CPU (V5.9 y V5.10) (server hp proliant dl360 g3)

700 user simple queue
1x LAN (dhcp)
1XWAN 256 public IP (50M upload / 50M download)
QoS using Queue Tree
 
User avatar
chrone
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Fri Mar 28, 2008 7:16 am
Location: planet earth

Re: v5.11 released

Fri Dec 16, 2011 3:46 pm

Hey Normis,

after tweaking and testing around, it seems on my windows machine, the ipv6 is enabled, while on ubuntu the ipv6 is disabled on purpose.

i can confirm that login to winbox and torch to see the throughput really hurts own machine LAN performance to the the Mikrotik.

by exiting winbox and do the test again on windows, finally i am able to achieve 400KB-600KBps, and 1.14MBps (9Mbps! woohoo!) by using downthemall plugin :D

just my two cents,


chrone
everytime i get ahead, i feel more dead.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 65 guests