Community discussions

 
karlos
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 81
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:46 am

Upgrade en bloc

Sun Feb 05, 2012 10:20 am

Is there some way ho to upgrade more RBs ?

I can upgrade relativly easy rOS using DUde, but i didnt find how to upgrade Bootloader, set "Neighborow discover" or Datarates to "Advanced". There are some more parameters like Wireless Protocol that is almos alwyas after upgrade at status "unspecified". And we also like to download old and after upgrading to 3.30 new licence. And we also need to do the licence upgrade procedure.


So how to do it "en bloc" ?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Upgrade en bloc

Mon Feb 06, 2012 10:00 am

Netinstall and Netinstall/Flashfig can do mass upgrade and apply configuration:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Flashfig

but you will need physical access to the device. this method is great if you need to prepare a big number of devices for deploying and they are all in a box.

once they are all deployed in the field, only Dude can help you do mass instant upgrades, but not for Bootloader.

mass configuration you can do with "auto.rsc" files and FTP. see "automatic import" in the manual:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Co ... tic_Import
No answer to your question? How to write posts
 
karlos
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 81
Joined: Sun Jan 16, 2011 10:46 am

Re: Upgrade en bloc

Mon Feb 06, 2012 3:07 pm

Thank you normis for your guide. We wanted to avoid loging on each deployed single unit , and doing it per hand. We are using MK for long time, and had no need to upgrade each RB since V5. Now the scripting is changed, we need support for 802.11n cards etc.. so it is time to upgrade all the devices in network to V5.

So we will follow the only manual way we found.

Still thank you

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 88 guests