Community discussions

MUM Europe 2020
 
morbeu
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Feb 15, 2012 1:11 pm

not sure

Wed Feb 15, 2012 2:04 pm

need advice on the following issue pls guys
how to link rb411 to netgear dgn2200 and be able to access the internet the link part i got but the routing i don't
 
krajnalic
newbie
Posts: 34
Joined: Wed Nov 30, 2011 1:39 am

Re: not sure

Sun Feb 19, 2012 2:02 pm

you can simply put ether1 and wlan1 into a new bridge, everything will work just fine.
first create bridge:
add admin-mac=00:00:00:00:00:00 ageing-time=5m arp=enabled auto-mac=yes \
disabled=no forward-delay=15s l2mtu=65535 max-message-age=20s mtu=1500 \
name=bridge1 priority=0x8000 protocol-mode=none transmit-hold-count=6
put wlan1 into bridge1:
add bridge=bridge1 disabled=no edge=auto external-fdb=auto horizon=none interface=wlan1
path-cost=10 point-to-point=auto priority=0x80
put ether1 into bridge1:
add bridge=bridge1 disabled=no edge=auto external-fdb=auto horizon=none interface=ether1
path-cost=10 point-to-point=auto priority=0x80

And dont forget to set wlan1 to work as client wds, if you connect wirelessly to your netgear. In WDS set WDS mode Dynamic
 
morbeu
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Wed Feb 15, 2012 1:11 pm

Re: not sure

Mon Feb 20, 2012 11:54 am

you can simply put ether1 and wlan1 into a new bridge, everything will work just fine.
first create bridge:
add admin-mac=00:00:00:00:00:00 ageing-time=5m arp=enabled auto-mac=yes \
disabled=no forward-delay=15s l2mtu=65535 max-message-age=20s mtu=1500 \
name=bridge1 priority=0x8000 protocol-mode=none transmit-hold-count=6
put wlan1 into bridge1:
add bridge=bridge1 disabled=no edge=auto external-fdb=auto horizon=none interface=wlan1
path-cost=10 point-to-point=auto priority=0x80
put ether1 into bridge1:
add bridge=bridge1 disabled=no edge=auto external-fdb=auto horizon=none interface=ether1
path-cost=10 point-to-point=auto priority=0x80

And dont forget to set wlan1 to work as client wds, if you connect wirelessly to your netgear. In WDS set WDS mode Dynamic
thank you very much
 
krajnalic
newbie
Posts: 34
Joined: Wed Nov 30, 2011 1:39 am

Re: not sure

Thu Feb 23, 2012 12:16 am

and dont forget to give me karma !!!!

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 41 guests